cover

The Magic of the Wizard's Dream

Rhapsody

CD-EP (2005) - SPV / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Powermetal / Symfonisk rock

Spor:
The Magic of the Wizard's Dream (Engelsk)
The Magic of the Wizard's Dream (Italiensk)
The Magic of the Wizard's Dream (Original)
Lo Specchio D'Argento
The Last Angels Call

Referanser:
Stratovarius
Yngwie Malmsteen
Mob Rules
Blind Guardian
Nightwish

Vis flere data

Se også:
Symphony of Enchanted Lands II: The Dark Secret - Rhapsody (2004)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Bedre som Dracula

Saruman fronter italiensk powermetal-band og strykerorkester.

En av 2004s største overraskelser på kraftmetall-fronten var da italienske Rhapsody klarte å overtale selveste Christopher Lee til å bli med som gjesteforteller på deres Symphonies of the Enchanted Lands II - The Dark Secret. Lees rolle som forteller, med en dyp og dramatisk stemme, satt som hånd i stridshanske for de middelalderelskende, drageflørtende italienske gitaronanistene i Rhapsody, og resultatet ble tålelig bra. Riktignok var rollen noe tilbaketrukket med kun en begrenset mengde monolog, men det gikk rykter om videre samarbeid mellom de to partene, særlig etter at Lee uttalte at Rhapsody var hans favorittband.

Hr. Lee og Rhapsody bestemte seg dermed for å forsøke seg på en duett, med komplett symfoniorkester og mannsterkt kor. Låten The Magic of the Wizards Dream var originalt å finne på ovenfornevnte The Dark Secret, og blir på denne utgivelsen presentert i to, nyoppussede utgaver; en på engelsk og en på italiensk.

Lee gjør faktisk en god jobb som tenor. Han har en dyp, buldrende stemmeprakt som får Fabio Liones bidrag til å framstå som skjærende, falskt og frenetisk. Låtene er godt produsert, og kunne lett passert som filmmusikk for en spaghettiversjon av Ringenes Herre. Men som en enkeltstående låt er The Magic of the Wizards Dream en heller pinlig affære. Svulstig, pompøs og med et lyrisk innhold som mest av alt minner meg om innledningsteksten til et eller annen ridderspill til Amiga 500.

Faktisk fungerer den italienske versjonen best, da jeg ikke forstår et eneste ord av teksten som blir framført. Forøvrig er det også litt vittig at produsent og primus motor bak dette prosjektet Joey DeMaio (som til daglig spiller i Manowar), har kalt produksjonsselskapet sitt for Ragnar Productions Ltd.

Ellers på plata får vi albumversjonen av The Magic W, en tiligere uutgitt flørt med italiensk folkemusikk i Lo Specchio D'Argento, samt The Last Angels Call, også hentet fra The Dark Secret. Det vil si, i alt tre temmelig like versjoner av samme låt, et anonymt kutt fra restelageret etter innspillingen av The Dark Secret, samt The Last Angels Call. Sistnevnte er en forholdsvis sterk låt i denne sammenhengen, men jeg ser ikke helt hensikten med å inkludere denne på EPen.

The Magic of the Wizard's Dream er et ambisiøst og oppsiktisvekkende prosjekt som uheldigvis kommer litt dårlig ut. Christopher Lee er tross alt bedre som Dracula og Frankenstein enn som heavymetal-vokalist.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Richard Swift - Dressed Up for the Letdown

(Secretly Canadian)

Velkledde og idérike songar om nasjonal fridom, bygningar i Amerika, det grimme artistlivet og ein heil del lost and sorrow.

Flere:

Jon Faukstad & Per Sæmund Bjørkum - Konsert På Kleppe
Koop - Waltz for Koop