cover

No More Wig For Ohio

Odd Nosdam

CD (2003) - Anticon / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Lo-fi / Elektronika / Hip-Hop

Spor:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

Referanser:
cLOUDDEAD
Boards of Canada

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Bye Bye Ohio

Noen annerledes toner for elektronikaelskere utover platehøsten.

Anticon-produsent og cLOUDDEAD medlem Dave Madson har stokket opp navnet sitt litt og har for første gang sluppet seg løs under navnet Odd Nosdam. De som kjenner til denne mannen fra før vil vel først og fremst assosiere ham utrolig sær lo-fi. Vel, nå har han gått litt bort fra lo-fi'en, men heldigvis beholdt særheten.

Det vi får servert er 24 låter på under 55 minutter, noe som vitner om en mann med - om ikke annet - utrolig mange idéer. Om de alle fungerer like godt er en annen sak. Alle sporene (som forøvrig er navnløse), er satt sammen kun med diverse samples og et Casio-keyboard, noe som lover godt for de med sans for det litt utenom det vanlige. Plata kan deles inn i to halvdeler; den første viser hr. Nosdam fra sin sprøeste, kitch-fetisjistiske side. Her blir vi presentert for bedritne søndagsskolesanger med funky beats, en salgsmann som demonstrerer et elektrisk akkord-orgel fra femtitallet, og syreaktig polka. Noe er veldig morsomt og veldig funky, og noe virker rett og slett som litt poengløs framvisning av teknisk talent.

Når den andre halvdelen begynner, og polkaen toner ut, presenterer Nosdam en mye mer stemningsfull side, veldig fint, og veldig godt framført. Vi får servert strykere, nedtona beats, og atmosfærisk ambient. Med andre ord minner det hele litt om en viss DJ Shadow. Men teknikken sitter som støpt og melodiene fungerer, så nyskapning er ikke nødvendig for at dette skal bli en hyggelig lytteropplevelse.

Det som plager meg mest med skiva er at den til tross for åpenbare kvaliteter mangler litt av 'edgen' Madson hadde på sine mer lo-fi eksperimenter. No More Wig for Ohio er allikevel ingen dårlig investering for de som har lyst til å prøve noe annerledes i platehøsten 2003; variert, morsom, og stemningsfull er stikkord.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Norfolk & Western - Dusk in Cold Parlours

(FILMguerrero / Hush)

Norfolk & Westerns fjerde plate er amerikansk melankoli på sitt beste.

Flere:

Jaga Jazzist - One-Armed Bandit
Fever Ray - Fever Ray