cover

A Drug Problem That Never Existed

Mondo Generator

CD (2003) - Ipecac / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Stoner / Heavy metal / Alternativ / Psykedelia / Punk

Spor:
Meth, I Hear You Callin'
Here We Come
So High, So Low
Do the Headright
Open Up and Bleed For Me
All I Can Do
F. Y. I'm Free
Detroit
Me and You
Like You Want
Girl's Like Christ
Day I Die
Jr. High Love
Four Corners

Referanser:
Queens of the Stone Age
Dwarves
The Desert Sessions
Screaming Trees

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Mongo Penetrator

Nick Oliveri får utløp for sitt kreative sinne, mens han har QOTSA-spøkelset i ryggen mesteparten av tiden. Det virker ikke som om han bryr seg.

Det er ikke mange som klarer å lage en så variert skive som dette uten å falle mellom alle mulige stoler, bord og annet interiør. Mondo Generator gjør tung syrerock, beinhard punk og akustiske viser med omtrent samme troverdighet. Deres andre skive kan kanskje bære preg av idémylder og mangel på retning. Føler du dette får du bare sette deg ned en gang til og hamre neven i play-knappen. Stilkaos og lett anarkistemning er nemlig en av skivas styrker.

A Drug Problem That Never Existed består blant annet av låter Nick Oliveri ikke fikk inn på fjorårets Queens of the Stone Age-album Songs For the Deaf. Han har besatt plassene i bandet med Brant Bjork (Fu Manchu, Kyuss og mye mer), Dave Catching (assosiert QOTSA-medlem) og en kvinne ved navn Molly Maguire. Som om ikke det var nok har navn som Josh Homme, Mark Lanegan (Screaming Trees), Blag Jesus (Dwarves' Blag Dhalia) og Troy Van Leeuwen (A Perfect Circle) fått være med å prege resultatet.

Det er nok litt vanskeligere å selge dette til massene enn det var med Songs For the Deaf, men det gjør skiva bare mer spennende. Mondo Generator er ikke redde for morsomme avstikkere eller skremmende krumspring. De har det litt befriende, lekende og sprelske ved seg som sideprosjekter kan ha på sitt beste. Skiva føles uhøytidlig, men likevel bråtøff. Oliveris skrikende vokal passer godt til de brutale låtene og holder seg også i de roligere partiene.

Primalrocken er inkludert gjennom låter som Here We Come, Open Up and Bleed, F.Y. I'm Free og Girl's Like Christ. Andre låter kan gi den smygende, gode QOTSA-følelsen. Hør So High, So Low eller Mark Lanegans stemme på Four Corners. Knallåta Do the Headright er reint rockehitmateriale, på sin egne desperat fengslende måte. I tillegg finner man akustiske rockeviser (All I Can Do og Day I Die), psychpop (Detroit), hard punk rock'n'roll (Jr. High Love) og annet snadder.

Det buldrer og braker mye av den tidvis brutale og perverterte rocken, men på en god og pirrende måte. Skiva er et godt stykke moderne og hard rock. Den er ikke polert og ikke vanskelig. Man finner låter man kan glede seg med i lang tid og i hvert fall til denne gjengen ikler seg en ny kappe for flere spennende utgivelser.

Man kan ikke unngå å tenke på Queens of the Stone Age når så mange av de samme trynene er involvert begge steder. Det blir kanskje litt urettferdig for Mondo Generator, men det er vanskelig å se dette som noe annet enn et resultat av de samme ideene i det samme miljøet. A Drug Problem That Never Existed står likevel godt på egne bein som album.

Plata er i stand til å framkalle både brede glis og underlige, danselignende bevegelser.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


My Dying Bride - The Dreadful Hour

(Peaceville)

My Dying Bride gjør selvforakt, fortapelse og ubesvart kjærlighet til noe fantastisk vakkert.

Flere:

Jonas Kullhammar Quartet - Plays Loud For The People
My Dying Bride - Songs of Darkness, Words of Light