cover

The Bees Made Honey in the Lion's Skull

Earth

CD (2008) - Southern Lord / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Instrumental / Slowcore / Doom / Americana / Space rock / Psykedelia

Spor:
Omens and Portents I: The Driver
Rise to Glory
Miami Morning Coming Down II (Shine)
Engine of Ruin
Omens and Portents II: Carrion Crow
Hung From the Moon
The Bees Made Honey in the Lion's Skull

Referanser:
Thrones
Sunn O)))
Melvins
Om
Friends of Dean Martinez

Vis flere data

Se også:
Hex; or Printing in the Infernal Method - Earth (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Back to earth

Stormesterne av endesløse droner, blytunge riff og evigvarende solnedgang har returnert til jorden.

Det har bestandig heftet et lite paradoks ved Earth: Musikken deres har en tendens til ikke å bevege seg i det hele tatt, musikalsk har de vært i kontinuerlig bevegelse siden istiden (en gang tidlig på 90-tallet). Nå kommer de igjen mot oss i umiskjennelig krabbetempo, men likefullt med nytt å melde. "And after a time he returned to take her, and he turned aside to see the carcass of the lion: and, behold, there was a swarm of bees and honey in the carcass of the lion", som det står i gamleboka.

Earth knytter bånd mellom Black Sabbath (hvor de tok sitt navn fra) til Sunn O))) (som opprinnelig kom sammen for å overgå Earths tempo), men de har på sin ferd kommet ganske langt unna begge disse to bindeleddene. Earth revitaliserte sitt sound ganske markant med sitt femte album, Hex (or Printing in the Infernal Method) i 2005. Årets ferdt starter der den forrige sluttet; lengre bort fra metallen, lengre inn i westernmytolgien. Men der Hex var en iskald prærienatt av minimalistisk twang varsler The Bees Made Honey in the Lion's Skull om antydning til solstrimer. Jeg sier ikke at de soler seg i munter lykke, dette er seriøst fra første sekund, men uttrykket er likevel noe mindre mismodig ødeland, noe mer psykedelisk og varmt. Bildene som males frem er mer utpenslet og fargerike enn de vi fikk servert på Hex. Mer venner med Dean Martinez enn Melvins, med andre ord.

Noe av årsaken ligger kanskje i at de har fått med seg gitarist Bill Frisell på flere av sporene her. Hvor mye han eksakt bidrar med skal ikke jeg synse for mye om, men det fyldigere gitarspillet på Omens and Portents og Engine of Ruin bør nok tillegges denne drevne mannen med røtter inn i både jazz og country. Tunge bassganger og fet Hammond sørger for ekstra fylde, sjekk for eksempel det perfekte downer-sporet Miami Morning Coming Down som eksempel på ambient countrydoom av edelt merke. Ellers så har ikke låtene noen betydning her. Earth skaper stemninger i et større perspektiv enn som så. The Bees Made Honey in the Lion's Skull er en ubrutt ferd; "from strength, sweetness. From darkness, light".

Den ferske Coen-filmen No Country For Old Men foregår uten musikk. Hvis brødrene ombestemmer seg har de et fiks ferdig soundtrack her.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fruit Bats - Spelled In Bones

(Sub Pop)

Litt vemod, men mest livslyst i dette tonefriske vesle sommareventyret.

Flere:

Karl Seglem - Femstein
Broken Records - Until the Earth Begins to Part