cover

No Regrets No Remorse

Tree

CD (2002) - Dreamcatcher / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Stoner / Metal

Spor:
Cold and Alone
Blowtorch
Redemption
Great Galactic Ghoul
2Faced
Subdued
All Control
Rock Star
Brain Washed
Mexican Beer
Get In The Way
A Lot To Fear
Live Life
Stuck On Stupid

Referanser:
Rollins Band
Kyuss
Clutch

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Stilforvirra

Stort sett holder Tree på med en slags stoner hardcore, men innimellom skeier de ut.

Boston-baserte Tree har i løpet av en tiårs periode gitt ut skiver på småselskap, uten å ha fått særlig oppmerksomhet. Her i Europa er de vel ærlig talt ganske ukjente. Kanskje er det på tide å endre på det; tilhengere av sinna, gitarbasert rock kan finne en og annen godbit her. Til tross for at coveret signaliserer hjemmelaget death metal, er det ingen grunn til å frykte slikt innhold. Tree er til tider svært lyttbart.

Den drivende, rå åpningslåta Cold and Alone er et av de absolutte høydepunktene. Låta passer godt til bandets egen beskrivelse av sin musikk; en blanding av hardcore og rock'n'roll, dog ikke like friskt som norske Amulet kombinerer disse genrene. Forsøk på klassisk tungrock med andre ord. Dette er en stil de gjentar med hell på blant annet Great Galactic Ghoul. Også en del av de reine hardcorelåtene sitter godt, men i lengden kan de tunge låtene gå litt i ett med hverandre.

Tree veksler mellom metal, hardcore, punk og litt stoner-rock. Dette fungerer tidvis bra, men gjør også at No Regrets No Remorse er ei litt forvirrende plate. For eksempel dukker den kjappe punklåta All Control opp midt på skiva. Dette er en liten sak på et halvt minutt som ikke høres ut som den tilhører plata i det hele tatt. Samme følelse dukker opp på funkmetal forsøket Mexican Beer. Med andre ord prøver de å fange opp alle typer aggressiv rock i løpet av tre kvarter. Det blir et litt for stort prosjekt.

Til tross for at store deler av plata er fengende tung rock, sliter man med å følge like godt med hele tida. Hardcorefolket vil nok like deler av dette. Det samme vil metal- og stonerfolket, men jeg tror ingen av gruppene vil kalle dette noe mesterverk. Så god er ikke genrekombinasjonene til Tree. På en måte er det synd at dette ikke holder hele veien, når åpninga var så tøff. Likevel kan No Regrets No Remorse være et spennende bekjentskap for agro-rockere i alle aldre.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen