cover

Live Lycanthropy

Papa Wheelie

CD (2003) - Chophouse / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Stoner / Doom / Thrash

Spor:
His Scales Are His Pride
Give It Back
The Real Me
Unipsycho
The Telephone Song
Fireface
Transfiguration
Sink Like Stone
On & On

Referanser:
Metallica
EchoBrain

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Metallisk gjesp

Jason Newsted presenterer sitt nye band i en rå utgave, uten at det er noe man får såre headbangermuskler av.

Jason Newsted har krangla ferdig med tidligere kolleger i Metallica og er nå i gang med en rekke mindre prosjekter. Et av dem, Papa Wheelie, er nå ute med sitt første livealbum. Ni låter og et ikke navngitt ekstranummer er beholdningen. Det nye bandet spiller en langt mer punka metal enn hva man har fått fra Metallica de siste åra.

Live Lycranthropy er live i øvingslokalet, ikke et konsertopptak. Riktignok kan man høre at det er noen tilhørere til stede, men publikum går ikke akkurat bananas mellom låtene. Lyden er heller ikke akkurat noe å bli overbegeistret for, men den gir likevel en slags undergrunnfølelse som kler musikken.

Papa Wheelie spiller en slags rølpa heavy metal. Låter som Give It Back lener seg mot stonerrock eller doom. Unipsycho er nesten gammeldags thrashmetal. Sink Like Stone er punk. Med andre ord er det stor bredde, men samtidig henger det sammen. Nå blir er det ingen grunn til å hoppe i taket over Newsteds stemme heller. Han er ikke grov nok i målet til å få til en skikkelig brummevokal, og synger ikke bra nok til å prøve noe annet.

I blant blir det langdrygt, som i The Real Me. Her skjer det rett og slett for lite til at man klarer å opparbeide noe engasjement. Et par andre låter lider også litt av den samme kjedelighetssykdommen. Det er altfor få låter eller partier som henter fram metal-entusiasten i meg. Kanskje synes disse gutta at Metallica var for polerte og allmenntilgjengelige på sine siste skiver. Dette er likevel ikke noe godt svar på hvordan ting bør gjøres.

Må du ha alt av Metallicarelaterte utgivelser, vil du sikkert ha en viss nytte av denne. Er du på utkikk etter et godt metal-album kan du sikkert se en annen vei. Selv om noen av låtene er artige bekjentskaper blir ikke dette ei skive man setter på særlig ofte. Både fordi det finnes bedre ting i genren og mer interessante ting å bryne hjernen sin på generelt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Antony and the Johnsons - Antony and the Johnsons

(Secretly Canadian)

Mørk og sørgmodig røyndomskildring frå teater- og cabaret-underhaldar Antony. Nevnte eg at albumet også er ei musikalsk skattekiste?

Flere:

Fever Ray - Fever Ray
Frank Sinatra - The Christmas Collection