cover

Free Gold

Indian Jewelry

CD (2008) - We Are Free / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Støyrock / Eksperimentell / Shoegaze / Drone / Psykedelia

Spor:
Swans
Temporary Famine Ship
Seasonal Economy
Pompeii
Walking on the Water
Too Much Honkytonking
Nonetheless
Bird Is Broke (Won't Sing)
Syllabic Viaagra
Everyday
Hello Africa
Werner's Subtle Bodies
Overdrive
Seventh Heaven

Referanser:
The Velvet Underground
Can
Excepter
Wooden Shjips
The Black Angels
Brian Jonestown Massacre
My Bloody Valentine
Jesus and Mary Chain
Dead Meadow
Brightblack Morning Light

Vis flere data

Se også:
Invasive Exotics - Indian Jewelry (2006)
Totaled - Indian Jewelry (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


...there will be blood...

Texas-band som navigerer etter temmelig ustø instrumenter. Finner de noen gullkiste i enden av regnbuen?

"Indian Jewelry was gone, but now they're coming back and there's going to be a bloodbath" lover, eller truer, utgiveren til denne skiva. Jeg kan ikke se for meg at denne musikken vil starte de store opptøyer, men la gå.

To år etter vellykkede Invasive Exotics er Free Gold nok en intergalaktisk ørkentripp fra dette Houston, Texas-bandet. Fra Pompeii til Seventh Heaven, her åpnes det i rikt monn for strobelysende, slørete shoegaze-psykedelia innpakket i tette lag av gitarer og simpel elektronisk støy, endeløse droner og langsom sirkeldans gjennom bare til dels håndfaste melodier. Dette er friformrock fra den femte dimensjon, der det ikke gjøres noen særlige grep for å imøtekomme den delen av publikum som kunne ønsket seg et noe mer tilgjengelig uttrykk enn ved forrige korsvei. Jeg hadde kanskje foretrukket at de hadde løftet litt mer på sløret, slengt fra seg noen monsterriff i ny og ne, men de er selvsagt for sedate til å utføre denslags prøvelser. For den som foretrekker sin psykedelia psykedelisk burde denne timen i hvert fall holde langt ut til neste sfære.

Free Gold er ikke spesielt intrikat, den er lettere, mer luftig, enn forgjengeren, men likevel ganske vrien å få has på slik umiddelbart. En del nonsens er det også her. Jeg vil nevne noe ubrukbare synth-industri som Hello Africa, og litt forutsigbar Suicide-møter-Velvet på Bird Is Broke. Men slik er Indian Jewelry; vekslende mellom briljant kreativitet og ganske irriterende sloppyness.

Jeg tror alle kan henge veldig greit med i første halvdel her, men etter hvert er det som om platen glipper gradvis mot slutten. Det er faktisk ganske fint, akkurat som den aldri helt starter, lander den heller ikke. Indian Jewelry har med Free Gold skapt en langsomt bevegelig masse som aldri tar av, men som heller ikke skal gjøre det.

Det er riktig så fett å dykke ned i denne sirupsrocken, og det skjer mye mye rart rundt om i det tette lydbildet som det er mulig å bruke litt tid på. Dessuten dukker det opp noen mer luftige saker her også. Særlig på Everyday lysner det helt, og ut av tåkeheimen stiger en utsøkt psych-ballade i beste vestkysttradisjon. Det er ikke å forakte i det hele tatt, og viser at under den tette pakningen skjuler det seg små popperler, skal vite. Kanskje av glass, men dog. Jeg tror uansett ikke det er spesielt smart å fokusere på enkelte låter her, men heller ta seg tid til å få med seg hele ferden. På med solbrillene, løsne sikkerhetsbeltet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus

(Naked Lemming)

Gjør deg klar for en unik opplevelse: Ti spor som kommer til å ta deg med til merkelige steder der få mennesker har vært på mange år!

Flere:

Jens Lekman - Night Falls over Kortedala
Suicide - American Supreme