cover

Standards

Tortoise

CD (2000) - Thrill Jockey / Warp

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell rock / Elektronika / Instrumental / Post-rock / Indierock

Spor:
Seneca
Eros
Benway
Firefly
Six Pack
Eden 2
Monica
Blackjack
Eden 1
Speakeasy

Referanser:
Gastr Del Sol
Brokeback
Chicago Underground Duo

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Ikke standardisert

Tortoises fjerde langspiller imponerer tidvis, og beholder posisjonen som avant-rockens fremste.

Siden jordskjelvet "Millions Now Living…" har Tortoise, med kreativt episentrum i Chicago, skapt store bevegelser i musiker,- og lytte miljøer som er orientert mot et nyere uttrykk i grenselandet mellom, og utenfor, sjangerbetegnelser som jazz, rock, pop og drum'n'bass.

Tortoise har hele tiden vært populære i en intellektuelt orientert krets som rekrutteres fra disse forskjellige leirene. Som med forrige album "TNT" ble jeg verken skuffet eller ekstatisk, det er en helt ny plate man må vokse med.

Karakteristisk for Tortoise er perkusjon/bass/xylofon kombinasjonen som drivende element. Dette gjelder også i stor grad for Standards, som er et mer kompakt album enn de foregående. Selv om hver enkelt låt skifter tema fra drivende og gjerne tunge partier til flytende og billedskapende, er det sistnevnte elementet mindre fremtredende. På Standards er de heftige rytmepartiene mest fascinerende ("Seneca", "Benway", "Eden 2"), og den fantastiske evnen til å skape catchy overganger mellom partier man normalt ikke forbinder med hverandre er fremdeles intakt. "Eden 2" frister til å dra en parallell til Yes' rytmeseksjon anno 1972, og "Monica" er en intelligent og avansert tilnærming til funk/disco, med potensiale til å bli en club-hit på forsommeren?

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Orchestra Baobab - Pirates Choice

(World Circuit)

Afro-cubansk klassiker som endelig er tilgjengelig i sin fulle lengde.

Flere:

Samara Lubelski - The Fleeting Skies
TeeBee - The Legacy