cover

Donnie

Jet Johnson

CD-EP (2003) - Seriously Groovy

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Drømmepop / Indiepop / Lo-fi

Spor:
Donnie
Cats In Heaven
Synd

Referanser:
Bernhard & Bianca
Mazzy Star
The Osmonds

Vis flere data

Se også:
Micropolitan - Jet Johnson (2003)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


En for Donny - og to for the road

Caroline Nesbø og Gavin Baker er 2/3 av Jet Johnson. Donnie er deres hyllest til Donny Osmond.

Jet Johnson er en norsk/britisk poptrio, med Ålesunds Caroline Nesbø (tidl. Peachfuzz) som vokalist. Sammen med ektemann og gitarist Gavin Baker (han med bakgrunn fra det glimrende instrumentalbandet Billy Mahonie) har de beskjeftiget seg som Jet Johnson siden 2000.

Donnie er en tre-spors singel, og kan vel regnes som forsmak på det kommende albumet Micropolitan som kommer senere i høst. Det er i såfall en pirrende forrett vi får servert her, for singelen består av drøyt ti minutter med hjemmelaget sommerfryd.

Tittelkuttet er singelens vinner. Kjærlighetserklæringen til Donny Osmond er smilende solfylt sodapop, fengende naivt og vemodig på en gang. Jeg tok meg i å tenke litt på våre hjemlige sjarmører i Bernhard & Bianca mens jeg hørte på denne. Det må være noe spesielt med kjemien til ektefeller. Denne lette, hjemlige sjarmen kommer frem i enda større grad på Cats in Heaven, som er mer humørfylt melankoli, en skranglete sweet 'n sour-vise som mest av alt egner seg som en artig "b-side". Den merkelig titulerte Synd er en instrumentallåt, som ikke minst virker som en påminnelse om hvor Gavin Baker kommer fra. Låten deler av den samme rastløse gitarstilen til for eksempel David Pajo/Papa M eller nettopp Billy Mahonie, og vitner om at Jet Johnson har mer å by på enn såre popballader.

Savner man litt kvalitativ pophygge på en god sommerdag så er denne singelen et både billig og bra alternativ. Jeg gleder meg til fullengderen!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


American Suitcase - Summerman

(Thatsperfectwonderball)

Bandet har brukt tiden siden Change godt. Og bringer et par nye elementer inn i sitt søtladne lydbilde.

Flere:

Bob Dylan - Modern Times
Mathias Stubø - 1979