cover

I Am the Portuguese Blues

Starflyer 59

CD (2004) - Tooth & Nail

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock

Spor:
Wake Up Early
Unlucky
Teens In Love
The Big Idea
Worth Of Labor
Not Funny
Sound On Sound
Destiny
No Revolution
I Need Some Help

Referanser:
Jesus and Mary Chain
T.Rex

Vis flere data

Se også:
Old - Starflyer 59 (2003)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


You are the american indie

Mer gitarer og tyngde fra Jason Martins lille gjeng denne gangen.

Svært så misvisende trittel på denne utgivelsen, da. I Am The Portuguese Blues er verken spesielt prega av Portugal eller blues, men midt-på-veien-indie. Den nye skiva til Jason Martins Starflyer 59 viser bandets rocka sider, noe jeg etterlyste litt på forgjengeren Old. Der sistnevnte ble en dempet og litt kjedelig afære, bruker Starflyer 59 flere farger og breiere strøk denne gangen. Det er røffere og kanskje livligere. Dermed kan den kanskje regnes som et halvt skritt i riktig retning.

Starflyer 59 sparker i gang med gitartunge Wake Up Early. På Unlucky maner de Marc Bolan opp fra grava og plasserer han i et 90-tallsound. Ellers er det mye The Jesus & Mary Chain her, riktignok i light-utgave. Skiva preges av en dyster og slækk tone. Den er ganske kort, noe som innbyr til å gi den en sjanse til.

I Am The Portuguese Blues inneholder mye lettfattelig indierock. Dette er likevel ei skive for øyeblikket. Låtene setter ikke dype nok spor i meg til at skiva får noe musikalsk bokmerke i hukommelsen min. Når man hører Worth Of Labour og et par andre får man likevel følelsen av at Martin har forsøkt å skrive en indiehit. Det har i tilfelle blitt sånn middels vellykka.

For at Starflyer 59 skal bli mer interessante enn dette, må de nok tørre å slippe seg litt mer løs. Her er det ikke en eneste overraskende vending eller et virkelig spennende arrangement. Det er mye gitarer her. De holder seg alltid på plass og tar aldri morsomme sideveier eller løper løpsk. Det er rett og slett litt for lite spenning i musikken i forhold til det jeg antar er ambisjonene.

Og til slutt Jason Martin; du er ikke den portugisiske bluesen. Akkurat som at jeg ikke er den filipinske powerpopen ...men en dag...

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Plastikman - Closer

(NovaMute)

Plastikman er tilbake, mer monoton og minimalistisk enn noen gang. Etterlengtet utgivelse fra en av de virkelig store.

Flere:

Rosanne Cash - Black Cadillac
Information - Biomekano