cover

Classic Fantastic

Fun Lovin' Criminals

CD (2010) - Kilohertz Ltd / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
Funk / Alternativ / Soul / Rap

Spor:
Mars
Classic Fantastic
The Originals
She Sings At The Sun
Keep On Yellin'
Jimi Choo
El Malo
Conversations With Our Attorney
We, The Three
How Low?
Mister Sun
Rewind
Get Your Coat

Referanser:
Tone Loc
Barry White
Everlast

Vis flere data

Se også:
Welcome to Poppy's - Fun Lovin' Criminals (2003)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Ikke så veldig klassisk fantastisk

Ikke et samlealbum slik tittelen kanskje kan antyde, men tretten nye låter fra de evigpubertale gangsterne fra New York.

Med en albumtittel som Classic Fantastic skulle man nesten tro at Fun Lovin' Criminals hadde skrapet sammen noen hits og litt til for å høste inn de siste kronene fra sin musikkarriere, men hadde det enda vært så vel. Etter fem års taushet har nemlig Fun Lovin' Criminals her hostet opp hele tretten nye låter.

Mest kjent er New York-bandet for låten Scooby Snacks, fra debut albumet Come Find Yourself, som blant annet hadde en sample fra filmen Pulp Fiction. De fire etterfølgende albumene har ikke gjort det like stort her til lands, for å si det forsiktig.

Fortsatt kjører de på med det samme som tidligere; Vokalist Huey Morgan med sin dype røst à la Tone Loc og Barry White, samt en skikkelig eggedosis av rap, funk, soul, jazz, masse sampling - og fokus på de tre brødrene Crim.

De nye melodiene er helt greie, med noen til dels fengende låter. Spesielt She Sings At The Sun er en trivelig låt som kan passe i sommervarmen. Bruk av hav- og dyrelyder på låtene bidrar også til stemningen.

Karakterene i Fun Lovin' Criminals fungerte bra på 1990-tallet. Da var de unge, kjekke fyrer som kledde å leke bad guys i musikkvideoene. Nå er Huey og gjengen godt over førti, mens hans synger "Yo, I'm a D-O-double G!" ikledd Frank Sinatra-outfit. Det hele virker noe pubertalt, og kanskje har toget allerede gått for Fun Lovin' Criminals.

Rap kan Huey rett og slett bare overlate til de som virkelig kan det. Og det har han gjort, for med seg på låten Keep On Yellin har de Roots Manuva, og da hører man godt hvordan skikkelig rap skal gjøres.

Noen av tekstene på albumet kan i tillegg i overkant ironiske, og er ikke veldig langt unna Saturday Night Live prosjektet til Andy Samberg, Lonely Island.

Men det er heldigvis ikke bare tull og fanteri fra denne gjengen. Låten Rewind som sniker seg inn på slutten med budskapet om å roe ned for øyeblikket får man aldri tilbake, er en fin og mer moden låt, som kler et godt voksent Fun Lovin' Criminals.