cover

Rainaway Town

Kristofer Åström

CD (2007) - Startracks / V2 / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Countryrock / Singer/songwriter

Spor:
Conjure Me
The Dark
All In
Just a Little Insane
A Little Out of Tune
Fallen
It's the Way
Heavy on the Drinks
Blacked Out
Not Cool Again

Referanser:
Christian Kjellvander
Ryan Adams
Bruce Springsteen
Fireside
Loosegoats

Vis flere data

Se også:
Loupita - Kristofer Åström (2004)
Loupita - Kristofer Åström (2004)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Comeback Kris

Kristofer Åström er tilbake med sin beste plate på seks år.

Få musikalske opplevelser kan måle seg med det å høre en artist for første gang og falle pladask. Du skal heller ikke kimse av å høre på en ny plate av en gammel favoritt som har funnet tilbake til storformen. Å høre på Kristofer Åströms Rainaway Town er en slik forelskelse. For oss som hadde avskrevet ham etter to svært middelmådige plater i 2004 og 2005, er det en glede å oppleve at han nå er tilbake med sin beste plate på seks år.

Rainaway Town vitner om en artist som blomstrer på alle områder. Her er det flottere låter, han har med seg bedre gjestevokalister, arrangementene er mye mer på hugget, Kristofer synger finere enn på lenge, og du verden, omslaget er jaggu stiligere det også.

Velkommen tilbake, Kristofer.

Det er over et halvt tiår siden Kristofer Åström kom ruslende inn på den skandinaviske sanger/låtskriver-scenen. Gjennom en varierende diskografi er han blitt en av de flotteste representantene for americana-inspirert musikk her øverst på kloden. Så lenge etter debuten er det en sterk prestasjon at Rainaway Town er en av hans beste plater.

Allerede på åpningen Conjure Me er det lett å høre at Kristofer Åström er inne på sitt beste spor. Låta er en fengende, luskende og kul countryrocklåt. Just a Little Insane er rett og slett fantastisk fin; her får Kristofer vokalhjelp av Mattias Hellberg (The Hellacopters, Hederos & Hellberg) og skaper den herlige miksen mellom vemod og håp. Trist, men full av fremtidstro. Mattias Hellberg tar ikke på seg skoene og forlater studio før han har sunget ferdig A Little Out of Tune, og platas kvaliteter virker ubestridte. Når det i tillegg blir en fin duett med Azure Ray-vokalist Maria Taylor på All In skjønner vi at Åström er tilbake for å bergta oss for godt.

Og så er det enda mer. Riffet på Blacked Out må være mannens bestenotering på det området. Bravo! Johanna Färjhage synger selvsagt med når regissør Åström befaler, og sammen tegner de de siste bildene før Not Cool Again avslutter en meget god alternativ country-plate. Gjestevokalistene skinner og Kristofer Åström briljerer. Nå skal det bli spennende å høre fortsettelsen.

"I've fallen / Fallen / I've fallen for you", synger Kristofer Åström på Fallen. Det er deilig å falle for deg for andre gang også, Kristofer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


M.I.A. - Arular

(XL)

En sensasjonell debut fra M.I.A setter nye standarder.

Flere:

Giant Sand - proVISIONS
Cornelius - Point