cover

Up For You & I

Minor Majority

CD (2004) - Big Dipper / Sonet / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Norwegian depression

Spor:
Think I'm Up For You & I
Wish You Knew
She Gave Me Away
(In That) Premature Way
I Thought I Knew You
Take It In
A Song For Nicole
The Dark Half
This Time
Start a Fire
Wonder If She Knows

Referanser:
Reverend Lovejoy
Thomas Dybdahl
Midnight Choir

Vis flere data

Se også:
If I Told You, You Were Beautiful - Minor Majority (2002)
Reasons to Hang Around - Minor Majority (2006)
Either Way I Think You Know - Minor Majority (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Venn i mørket

The boys back in Woodruff are damn proud of you guys!

Før jeg hadde fått hørt én eneste sang fra denne plata, hadde musikkanmelderne rukket å trille ut ei lang rekke seksere til Minor Majority. Man skal være bevisst sine fordommer, heter det. Jeg må innrømme at jeg forventet at jeg skulle henge meg på hylekoret.

Men etter å ha lyttet gjennom "Up for you and I" et par ganger, satt jeg igjen med følelsen av at "Up for you and I" var godt håndverk, men ikke så mye mer. Det var da jeg gjorde et lite tankeeksperiment. Hva om jeg hadde funnet denne plata i bakerste hylle i ei bortgjemt platesjappe, og bandet hadde vært fra Woodruff, Wisconsin?

Mine egne forventninger og fordommer hadde spilt meg et puss, viste det seg. Jeg hadde vært overdrevent kritisk. Egentlig var jo "Up for you and I" akkurat så bra som jeg hadde trodd. Minor Majority innfrir til de grader, de.

Ikke minst gjelder det sangen som har gitt navn til plata. I disse skiskytingstider må "Think I'm up for you and I" kunne karakteriseres som midt i blinken, uten at jeg har tenkt å lage noe limerick om låten. Fortsettelsen er ikke mye dårligere. Melankolien står i fokus, sakte og stille, drevet fram av både piano og strykere, i tillegg til akustisk gitar. "She gave me away" er minst like bra som tittelkuttet, selv uten den gode videoen. Hvorfor kan ikke flere artister lage videoer som passer til sangene deres?

Jeg må også trekke fram "The dark half":

"If you talk the talk,
you've got to walk this walk alone"


Jeg får si som kollega Morten: Tøft!

Jeg har aldri vært noen stor tilhenger av stemmen til Pål Angelskår. På "This time" høres han ut som Steinar Albrigtsen, uten at det er negativt ment, på noen måte. Låten er ypperlig.

I intervjuer har Pål Angelskår røpet at nesten alle sangene hans handler om jenter. Og om kjærlighet. Gjerne om ting som ikke går helt som man ønsker. Men selv om vi kan ane en smule bitterhet i noen av tekstene, så hører vi aldri helt det samme hatet som Kristofer Åström, eller kanskje særlig Tom McRae, tilkjennegir i enkelte av låtene dedisert til sine eks-kjærester.

Minor Majority går mer psykologisk til verks. I blant er Pål Angelskår en liten, furten valp som appellerer til samvittigheten din. "Up for you and I" er kanskje ikke så nyskapende, og verken tekstene eller melodiene oser av variasjon, men ingen skal ta fra Minor Majority at gruppa endelig har laget et godt og solid album. Det er ingen plate å bli glad av. Men den funker fint som en venn i mørket.

Dette er kanskje den sterkeste sjueren jeg noensinne vil gi.

The boys back in Woodruff are damn proud of you guys!

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Mahjongg - Kontpab

(K Records)

Kontpab plasserer Mahjongg i en klasse for seg selv når det gjelder elektronisk musikk.

Flere:

M.I.A. - Arular
Falsobordone - Fikon, Fiddlor och Finlir