cover

Random Love EP

Riff Random

CD (2003) - Cayman Island Mafia

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Garasjerock / Post-punk

Spor:
There Is No Love
See the Light
Gimme Time
Give Me Your Brain
Danger Dance

Referanser:
Television
The Stooges
Sonic Youth
Spiritualized
Ikara Colt
The Datsuns

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Alt annet enn tilfeldig

Ungt band fra Melbourne som røsker hardere og bedre enn noe annet jeg har hørt på lenge!

Dette unge bandet fra Melbourne har for lengst skaffet seg et navn i den lokale scenen down under, og har nå startet ferden sin gjennom USA og Europa. Denne utgivelsen er det eneste som er få tak i av Riff Random, så langt. Platekontrakt med Universal er sikret, så det tar nok ikke lange tiden før skive er på vei.

Riff Random fokuserer på nåværende tidspunkt på massiv turnering rundt omkring, noe som blant annet har ført til en invitasjon til størrelser som Reading & Leeds festivalen. Dette har nok alt med å gjøre at de den siste tiden har spilt sammen med navn som TV On the Radio, The Hiss, Young Heart Attack, Billy Bragg Bloc Party og The Eighties Matchbox B-Line Disaster for å nevne noen. Tar jeg ikke helt feil så hadde ikke gutta i Riff Random hatt veldig mye imot å spille noen datoer sammen med et band som står frem som en klar og tydelig inspirasjonskilde, nemlig Sonic Youth.

Selv om Riff Random henter mye inspirasjon fra New Yorkerne, har de i stor grad klart å tilegne seg en egen sound. Man hører Sonic Youth, men Riff Random har gjort det hele litt skitnere, brutalt og mer tilgjengelig kan man trygt si. Viljen til å eksperimentere i like stor grad som Sonic Youth er det litt vanskelig å kommentere noe særlig på i løpet av de fem sporene som leveres her. Dette er en kvalitet de klarer å få tydeligere frem live.

De fem sporene Riff Random gir oss på Random Love er uten tvil fem ganske så intense låter, sparket i gang av There Is No Love. Det er her jeg vil trekke fram ballerockerne fra New Zealand, The Datsuns. Ikke minst på grunn av Raph Brous som nesten kan forveksles med Dolf de Datsun enkelte steder. See the Light er en litt mer forsiktig sak, men slår fra seg i massevis likevel. Gimme Time åpner med en veldig basic basslinje, men er i all sin enkelhet et friskt pust inn i denne EPen. Høydepunktet kommer uansett på spor fire, Give Me Your Brain:

"I don't want your face, I don't want your hands, I don't want your legs, I don't want your arms, I don't want your fingers, I don't want your waist, I don't want your eye, I'll tell you what: Give me your brain!"

Maken til full pakke av primalistisk rock skal man lete lenge etter. Og i Danger Dance mener jeg sannelig å høre at Riff Random har en liten potensiell hit, så de avslutter Random Love på stilfullt vis.

Riff Random har snekret sammen en EP som forståelig nok gir dem fantastiske muligheter - vel fortjent. Dette er neppe og forhåpentligvis ikke det siste vi har hørt fra disse gutta. Random Love er stappa med inspirasjon, energi og kjærlighet til musikken til å klare det meste uten at det behøver å være tilfeldig i det hele tatt.

To spread random love - skaff deg Random Love umiddelbart slik at du har noe å kose deg med før fullengderen kommer!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Le Corbeau - Moth on the Headlight

(Fysisk Format)

Le Corbeau har forkastet minimalismen og sendt skissene i kverna sammen med fuzz, støy og renskåren rock. Og resultatet lar ikke vente på seg.

Flere:

Nils Bech - Look Back
Noa Babayof - From a Window to a Wall