cover

Invent Modest Fires

Ghost Cauldron

CD (2003) - !K7 / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektronika / Hip-Hop / Disco

Spor:
Fire walk with me
Only at night
See what I've become
Midnight vapor
Fear
Whole world
Look back see forward
Right now
Garage beat
Calming down
Rush nowhere
Death before disco
Vortex

Referanser:
Terranova
Smith & Mighty

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Skikkelig guffent

Ikke noe for de som liker seg i båser. Eller kyr, med andre ord.

De prøver seg på noe guffent.

Det er nesten som om"Invent Modest Fires" er snekret sammen på en diett bestående utelukkende av Hellblazer, David Lynch og ikke minst Dario Argento.

De pøser på i alle retninger, fullstendig respektløst, men like fullt helstøpt. Som om de har en uskreven avtale med, om ikke djevelen, så i alle fall en av de mindre demonene.

Det er ganske så svulstig til tider. Selv om jeg skriver med kirkeorgelstørrelse på tastaturet, klarer jeg ikke å matche Ghost Cauldron i ord.

De smisker, lirker og lurer og hvisker. Kutter sjangerhjørner, som om de ikke var ment til annet, og beveger seg inn i de mørkeste krokene av et elektronisk og samtidig særdeles organisk lydbilde. Dette er lyden av italiensk skrekkfilm på sitt beste, lyden av britiske tegneserier på sitt mørkeste. Som om Dario Argento skulle regissert helseprogrammet Puls. Som om Alan Moore skulle ha ført telefonkatalogen i pennen.

Jeg ble ikke like skremt som første gangen jeg så Suspiria, denne drømmende uvirkelige og visuelle festen av en film. Jeg ble ikke like fascinert som da jeg første gang leste om John Costantine, den slitne arbeiderklasse-magikeren. Tjuven, svindleren og ex-punkeren som engang reddet universet, slik vi kjenner det. For så langt tror jeg ikke Ghost Cauldron driver det.

Selv om de er to av disse tyske elektronikaflørterne som driver og stiller seg opp til kamp langs musikksjangergrensene. En smørje av WuTang Horror-rap, gitarhip-hop, smørsang og discopunk. Og noen ganger får det den isende "Enigma"-følelsen over seg.

Først da blir det skikkelig guffent.

"Invent Modest Fires" er best når den høres ut som DJ Shadow møter Ugress møter Jimi Hendrix møter William Orbit møter Phillip Glass møter Anne Dudley møter Amon Tobin.

Altså ikke noe for de som liker seg i båser. Eller kyr, med andre ord.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


High Llamas - Beet, Maize & Corn

(Duophonic / New Records)

High Llamas har lenge befunnet seg himmelhøyt oppe i Himalaya, men har likevel klart å nå nye høyder på Beet, Maize and Corn!

Flere:

The New Pornographers - Twin Cinema
Fruit Bats - Spelled In Bones