cover

The Excellent Weakness

s.u.a.n (Small Unit of Audio Navigators)

CD (2005) - Plate / Musikklosen

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock

Spor:
On Liquid Ground
Borderbuilder
A Place With Flowers
Tune In
Excellent Weakness
Years of Light
Pretty Pictures and Golden Lies
F.B.A
Princess
A Life in a Day (Love's a Stream)

Referanser:
Modest Mouse
Motorpsycho

Vis flere data

Se også:
Borderbuilder EP - s.u.a.n (Small Unit of Audio Navigators) (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Et uforløst potensiale

Norsk enhet navigerer unna de aller verste fallgruvene, og leverer en grei debut.

Forkortelsen s.u.a.n står for Small Unit of Audio Navigators. Disse navigatørene leverer oss 10 sanger av gjennomgående bra kvalitet, men som dessverre blir kjedelige i lengden.

Førstesporet On Liquid Ground legger listen høyt for resten av platen. Vokalen er pågående og intens, og gitar og bass er akkurat passe røft og rocka til at det faktisk låter fett. De andre låtene fortsetter i noenlunde samme stilen, men mangler intensiteten og nerven som finnes i åpningslåten.

s.u.a.n skriver gode låter, det er helst fremførelsen jeg har noe å utsette på. Det er som om de navigerer skuta med halvparten av seilene firt. En vinner ingen kappløp på den måten og oppnår heller ingen heder og ære. Men det gir en følelsen av å ha kontroll, og sjansen for å havarere er minimal. Spesielt synes jeg dette bli hørbart når låtene når refrenget. I stedet for å spa på med kull etter et kult vers, blir mellomspill og refreng fort en døll og glatt affære. Det er noe uforløst over bandet som jeg håper de vil finne ut av.

De har nemlig potensiale. Dette er omtrent som å høre Modest Mouse, bare uten galskapen og intensiteten. Mens de ydmyke musene seiler de syv hav i all slags vær, plasker s.u.a.n rundt innerst i fjorden. Billedlig talt.

Neste gang håper jeg s.u.a.n tøyer strikken litt lengre enn de har gjort denne gangen. Litt kreativ galskap, en dose rock & roll og større variasjon neste gang, så kan dette bli riktig så bra.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Vapnet - Döda Fallet

(Hybris)

Döda Fallet er en vekslende dansbar tristesse som maler vårens fugler i sorte små slør der de kommer flyvende tilbake fra sydligere strøk.

Flere:

Drive-By Truckers - Brighter Than Creation's Dark
Philip Kane - Time: Gentlemen