cover

Things To Do In Lehre

Lady Moscow

CD (2010) - Diger / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / Balkan / Country

Spor:
Melvin Newton (Captain Cutthroat)
Killing Time
Sold My Soul
Don't Look Back
Anything
M.S. AnnMarie
Holy Oh Holy
Out Of Bloom
Obsessed
Rumbleseat
Palette Roulette
Less Kool-Aid

Referanser:
Tom Waits
Gogol Bordello
Beirut
Leonard Cohen

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Tettpakket folk’n’rock

Tom Waits møter Willie Nelson på Østeuropeisk bordell. Slikt blir det Balkan-party av, og en levende Lady Moscow-oppfølger.

Det Oslobaserte bandet Lady Moscow startet opp i 2007 og ble raskt kjent for sine stemningsfulle liveopptredener. Oppskriften er levende folkemusikk, krydret med Waitsiske rytmer og vokalpartier, og stadige referanser til country, Balkan og sjømannsviser.

Vi driver fra første trampetakt inn i den grove sjøen i Lady Moscow-land. Krappe bølger, sterk vind og dramatisk manøvrering preger første låt. Tom Waits står ved roret, mens en kort og mørk versjon av melodien House of the Rising Sun knytter versene og refrengene sammen. Fiolinen skriker nasalt der den er i ferd med å falle over bord. Takten = sekundene, som tikker langt raskere enn til vanlig. Sangen har dårlig tid, men den setter en støkk i deg.

Killing Time avløser den sterke åpningen. "I'm just killing time / but time it won't die / so I took someone else instead", låter det i en dyster blanding av Willie Nelson og Leonard Cohen. Som i de halkyoniske dager i gresk mytologi, gir sangen ro i sinnet inntil nye stormer venter.

Og det blåser opp før du vet ordet av det. Kanskje er det dette som gjør at plata føles noe overstadig? Som et ADHD-barn som ikke tar seg en fem-minutter. Når dét er sagt, er flere av sangene flotte, levende og deilig medrivende.

Sold My Soul følger på fengende vis opp. Den forløsende gitarsoloen og det plutselige kompet som kunne vært mellomspill i en tv-kabaret, vitner om stor kreativitet. Don't Look Back og Anything viderefører den gode stemningen, som nok vil glede dansehungrige fans. Andre høydepunkter er M.S. AnnMarie. Med sitt betegnende navn tar den oss igjen med ut på sjøen, i det som kan høres ut som et sigøynerrøveri i tradisjonelle folkedansrytmer.

Sammenlignet med debutalbumet Barrel Dance, er det mer fart og moro på Things to do in Lehre. Vi får også høre en mer eksperimentell side fra bandet. Dette kunne samtidig med fordel blitt forsterket, i tospann med noen flere avbrekk fra det høye tempoet. En personlig favoritt er Palette Roulette. Det er en fengende låt, som samtidig holdes noe mer nede hva gjelder intensitet. Her vandres det i temposkifter, stilarter og kreative innskytinger, og den vokser stadig fram som en forundringsfull og spennende sang.

Tekstene på plata er av den sorten som best gjør seg i en westernsaloon, hvor kvinnen i ditt liv nettopp har forlatt deg og du drukner sorgene blant horer og whiskey. Det er klassisk, men funker ikke dårlig av den grunn.

Lady Moscow leverer totalt sett et album som i aller høyeste grad er levende. Og med en whiskey innabords kan bare fornuften stoppe deg fra å bli revet med på en konsert av det bemerkelsesverdige slaget.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tanakh - Dieu Deuil

(Alien8)

Som Tindersticks på bærtur eller Calexico med solstikk? Eller Morricone som lurer Nina Nastasia til sengs etter å ha gurglet bongvannet til Molasses?

Flere:

Devendra Banhart - Niño Rojo
Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly