cover

Faardte

QRT

CD-EP (2003) - Irritant Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
House / Elektro / Hip-Hop / Elektronika

Spor:
Elleville dager
Mary Poppers
Faardte
German lux
Eg kjenne det bruse men giddkje skru av korken
Chartstopper

Referanser:
Jason Forrest
Biosphere
Autechre
Aphex Twin

Vis flere data

Se også:
Love For Lightning - QRT (2005)
Love For Lightning - QRT (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Upolert og lite pretensiøst

Nei, det er ikke han som ligner på Flode.

Nei, det er ikke han som ligner på Flode.

Selv om det hadde vært fett om Ole Evenrud hadde gitt ut Kurt Nilsen i et slikt format. Qrt lager nemlig IDM (Intelligent Dance Music) som bringer ham helt opp i toppsjiktet med norske helter som Bjørn Torske og Biosphere.

For de sjanger-uopplyste som fremdeles henger med, lover jeg å bare bruke referanser dere har hørt om. Neida, det går helt fint. Kunnskapsbygging er litt av vitsen med å anmelde plater. Vi slenger på godeste Aphex Twin og Autechre for å eksemplifisere foregangspersoner innen sjangeren.

Kurt Bolianatz, som han egentlig heter, kommer fra Stavanger og har laget noe av det mer lovende innenfor alternativ elektronika jeg har hørt på en stund. Det er like upolert og lite pretensiøst som det meste av det jeg prøvde å lage på sløyden. Det er ment som et kompliment.

Det er lenge siden jeg har hørt såpass veltrente og rufsete samplinger samlet på en EP. Det er kanskje ikke så rart, når jeg forteller at han også har spilt en god del sammen med synthpunkimprostøybandet Fibo Trespo.

"Faardte" er for det meste godmusikk til en hver koselig ettermiddag. Om enn noen ganger vel aggressivt, som i for eksempel den nærmest skildrende titulerte "Eg kjenne det bruse, men giddkje skru av korken". Da tenker jeg mer i retning Arne Nordheim sine største øyeblikk, enn IDM. Og låttitlene til Spunk. For Qrt debuterer like mye med et eksempel på hvor nær det vi liker å kalle samtidsmusikk, og det vi liker å kalle elektronika, kan komme.

Slik at vi sitter tilbake i sjangertåka uten helt å vite hva vi har hørt. Utover at det var bortimot fantastisk. Spesielt i avslutningen "Chartstopper", som lager et ganske så behagelig og dystert Biosphere-landskap i 10 minutter. Men også den liksom-lettvinte nærmest retro-acid aktige "Mary Poppers", barnegråtrytmiske German Lux og det liksom-anpustne tittelsporet er med å gjøre dette til en overraskende og stor EP.

Det eneste som gjør at jeg holder igjen på karakteren, er at jeg er overbevist om at dette bare er begynnelsen på en musikalsk gulrot-kake i Mount Everest-størrelse.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Fleet Foxes - Helplessness Blues

(Bella Union)

Årets tema er mørkare og har meir smertefulle linjer. Men varmen, harmonien og den uimotståelige folktonen frå siste er slett ikkje blitt forkasta.

Flere:

Bonnie Prince Billy & Matt Sweeney - Superwolf
The Twilight Singers - Dynamite Steps