cover

Greatest Hits

The Cure

CD (2001) - Fiction / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Indierock / New Wave

Spor:
Boys Don't Cry
A Forest
Let's Go To Bed
The Walk
The Lovecats
Inbetween Days
Close To Me
Why Can't I Be You?
Just Like Heaven
Lullaby
Love Song
Never Enough
High
Friday I'm In Love
Mint Car
Wrong Number
Cut Here
Just Say Yes

Referanser:
Siouxsie & The Banshees
New Order
The Psychedelic Furs
Wire
Joy Division
The Jam

Vis flere data

Se også:
Three Imaginary Boys (Deluxe Edition) - The Cure (1979)
Seventeen Seconds (Deluxe Edition) - The Cure (1980)
Faith (Deluxe Edition) - The Cure (1981)
Disintegration - The Cure (1989)
Pornography (Deluxe Edition) - The Cure (1982)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Gamle, men gode

Er det mulig å dokumentere samtlige av The Cures store øyeblikk på en CD?

Mitt første møte (som jeg kan huske) med The Cure var i 1983, da jeg kjøpte platen Boys Don't Cry på anbefaling fra en kompis. Derfra og fram til og med Kiss Me Kiss Me Kiss Me i 1987 var jeg en ekstremt dedikert Cure-fan, og de gamle vinylplatene jeg har med bandet er på det nærmeste spilt i stykker.

Fra 1987 ble jeg mer interessert i musikk av en litt sintere karakter, og interessen for The Cure svant sakte men sikkert hen. Så, nå sitter jeg altså her med et Greatest Hits album av det bandet (sammen med The Smiths) som antakeligvis var den som hadde størst innflytelse på meg i tenårene.

Hadde jeg blitt bedt om å foreta låtutvalget på en Greatest Hits med The Cure, ville definitivt hovedtyngden av låtene vært fra perioden 1979-1987, og hovedtyngden av disse igjen ville vært fra perioden 1979-1982. Når kun to av sporene på Greatest Hits er i fra før 1983 må jeg tilstå at det var med en viss skepsis at jeg dyttet CDen inn i spilleren. Umiddelbart, og ved de første fire-fem lyttingene, savnet jeg sårt låter som Killing An Arab, M, Siamese Twins, The Hanging Garden, 10:15 Saturday Night. Allikevel snek det seg etter hvert inn en følelse av at på tross av alle låtene som manglet, så var dette en veldig bra plate!

Mye av det materialet The Cure har utgitt etter 1987 har jeg lite eller ikke noe forhold til i det hele tatt, og som lytter - og ikke minst som gammel fan av bandet - ble jeg mer og mer imponert over hvor godt de gamle låtene har holdt seg og hvor vitalt det nyere materialet var.

Det er selvfølgelig diskutabelt hvorvidt The Cure er et viktig band for utviklingen av rocken i dag. Jeg mener at deres innflytelse på musikkverdenen definitivt var størst på første del av 80-tallet, og at det primært er hva de gjorde i nettopp den perioden de vil bli husket for, og som det vil bli skrevet om i rockhistoriske bøker. Samtidig er det beundringsverdig at de kvalitativt har holdt koken så lenge som de har gjort, selv om de i disse dager nok er uviktige for musikkens videre utvikling.

De aller fleste band som holder det gående like lenge som The Cure blir i beste fall retro etter en 20 års tid, i verste fall blir de gudsjammerlig teite. The Cure blir ingen av delene; de har gjennom hele karrieren vist en unik evne til å utvikle seg, omstille seg og gjøre ting av høy kvalitet. Greatest Hits er en svært bra skive, men det trekker ned at de bare har tatt seg bryet med å lage en enkel-CD. The Cure har mer enn nok materiale som enkelt kunne fylt en dobbel Greatest Hits.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Shins - Chutes Too Narrow

(Sub Pop)

Ein 34 minuttar fyldig popdropspose med 10 utsøkte smaks- samansetningar til å suge lenge og fornøyd på.

Flere:

The Sea and Cake - Everybody
My Dying Bride - The Dreadful Hour