cover

The Lemonheads

The Lemonheads

CD (2006) - Vagrant / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Indiepop / Collegerock / Powerpop / Poppunk

Spor:
Black Gown
Become The Enemy
Pittsburgh
Let's Just Laugh
Poughkeepsie
Rule of Three
No Backbone
Baby's Home
In Passing
Steve's Boy
December

Referanser:
Descendents
Hüsker Dü
The Replacements

Vis flere data

Se også:
Varshons - The Lemonheads (2009)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Rufsete sjarm

Rusten sjarm og gledesylt powerpop fra en aldrende hjerteknuser.

The Lemonheads har aldri vært mye til band. En fast besetning har de vel aldri hatt. Medlemmer har kommet og gått... og gått videre til andre prosjekter eller solokarrierrer. Juliana Hatfield gikk videre til en mer eller mindre fremgangsrik solokarriere med og uten en trio som backup. Det andre Blake Babies-medlemmet John Strohm gikk videre til en delvis fremgangsrik solokarriere og Velo Deluxe, Tom Morgan til Godstar og Smudge. Ben Deily som spilte gitar og sang i starten vet jeg ikke hvor ble av.

Også Dando selv prøvde seg på egen hånd en periode.

I fjor begynte det å bli tomt i pengepungen hans, og han hentet frem igjen den gamle monikeren og den rockete tilnærmingene til låtene. Riktignok med helt andre folk.

Nå har det også blitt plate av det. Den selvtitulerte skiva fra tidligere i høst er bandets åttende. Til den oppgaven har Evan Dando hentet inn noen av sine forbilder, og The Lemonheads er nå en trio: Karl Alvarez og Bill Stevenson fra Descendents og Black Flag gjør bandet komplett. Garth Hudson fra The Band og Gibby Haynes fra Butthole Surfers er blant gjestene på platen.

Resultatet er i perioder, som man kan forestille seg, et råere og mer utagerende band slik The Lemonheads var på de tidlige skivene da Dando ikke var en like opplagt bandleder. Musikk med røtter i Hüsker Dü, The Replacements og nettopp The Descendents' form for punkpop.

Samtidig er her også elementer av mer rake popmelodier og bittersøt country, harmonier og slikt som preget de sene The Lemonheads-skivene Car Button Cloth og Come On Feel the Lemonheads. Den vinnende gledesfylte powerpopen fra It's a Shame About Ray som vi også glimtvis kan høre (dog med litt mindre solskinn og ungdommelig pågangsmot) er vanskelig å stå i mot.

Denne skiven er mer forglemmelig, men den vokser seg mer og mer innpå deg jo flere ganger du hører den. Dando er en hjerteknuser med sin varme, gode stemme og sitt grep om detaljbeskrivelser. Han er en mann det er vanskelig å mislike.

Bandet som vi finner her er mer voksent og modent. Likefullt har de tilført en ny og fin energi til Dando. Det er en stund siden vi har hørt ham i såpass vigør og form. Aller best er de kanskje på de låtene som gjestes av en annen gammel alternativ rockhelt fra sent 1980- og tidlig 1990-tall; J Mascis fra Dinosuar Jr. Hans signaturgitarriff kler Dandos stemme og musikk som hånd i hanske.

At platen har fått et lydbilde med klare refereranser til lyden fra SST-skiver fra tidlig 1980-tall er litt synd. Noen ganger låter det noe tynt, tross den rustne sjarmen.

Dando er nå i ferd med å eldes. Han har blitt litt smartere, men samtidig litt mindre enkel å like.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The National - Alligator

(Beggars Banquet)

Nok ein gong stirar National-skalden og hans menn inn i det lumske gapet på det ustabile kjønns- og sjelelivet.

Flere:

Stars - Set Yourself On Fire
Fra Lippo Lippi - In Silence And Small Mercies - The Early Years