cover

Too Beautiful To Work

The Luyas

CD (2011) - Dead Oceans / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Eksperimentell

Spor:
Too Beautiful To Work
Worth Mentioning
Tiny Head
Moodslayer
Canary
Spherical Mattress
Cold Canada
What Mercy Is
I Need Mirrors
Seeing Things

Referanser:
CocoRosie
Stereolab

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Behov for jerntilskudd

Ja, The Luyas kommer fra Montreal. De er et indieband, og bandmedlem Pietro Amato har tidligere spilt med Arcade Fire. Men der stopper alle likheter.

Det må bli en slutt på at alle band som har en grandtante i Canada blir sammenliknet med Arcade Fire. Vær så snill, slutt med det. Spesielt siden de fleste ikke når dem opp til kanten på støvelhælen engang. Dessverre skjer dette også med The Luyas. De kommer fra samme by og land, og har delt noen musikere med Arcade Fire opp gjennom årene (Sarah Neufeld bidrar også på ett spor her), men det er også alt. Vi snakker om et band som opererer i en diametralt forskjellig musikalsk verden enn årets Grammy-vinner for beste album.

The Luyas ble dannet i 2006, og debuterte med Faker Death året etter. Det skjedde vel uten det helt store utslaget på musikkens Richters skala. De har skiftet ut både bandmedlemmer og plateselskap siden den gang, og er nå på Dead Oceans som en kvartett. I front står vokalist og gitarist Jessie Stein.

Putter du Hope Sandoval og Nina Persson i ei gryte, tilsetter en dose drømmestøv og en sliten, rosa teddybjørn, får du et hint om hvordan hun høres ut. Stein synger "indienusselig" og tilgjort vindskeivt med irriterende fraseringer. Det går opp og ned – og høyt og lavt – over forvirrende låtarrangementer som starter, stopper og hopper over en takt oftere enn en rusten Fiat fra 70-tallet. Faktisk høres hun så blodfattig ut at man får lyst til å gi henne en eske med jerntabletter og et gavekort med "spis så mye du vil i ett helt år" fra Big Horn Steakhouse. Denne dama trenger rødfarge i kinnene.

En annen ting er tekstene. Hva i helsike handler for eksempel Spherical Mattress om?

Det som derimot er kult med The Luyas, er lydbildet. Det er fyldig og spekket med finurlige instrumentering og duppeditter som blipper og lager godlyder i bakgrunnen. Mye takket være Steins spesialbyggede 12-strengs zither, som låter virkelig fjongt. Worth Mentioning er, ja, verdt å nevne, med spenstig perkusjon og speisa gitarvegger. Cold Canada er et annet bra spor, og det er fint at det grusomt kalde vinterværet der oppe fortsatt inspirerer landets musikere. Selv om vi heller vil høre om folk som snør inne og prøver å grave seg ut gjennom tunneler og skorsteiner.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Atomic - Feet Music

(Jazzland Rec.)

Håker Flaten/Nilssen-Love imponerer og dominerer også denne gangen.

Flere:

Le Corbeau - Moth on the Headlight
Ed Harcourt - From Every Sphere