cover

Lynn Teeter Flower

Maria Taylor

CD (2007) - Saddle Creek / Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Drømmepop / Sadcore / Indierock

Spor:
A Good Start
Clean Getaway
Smile and Wave
No Stars
Replay
Small Part of Me
Irish Goodbye
My Own Fault
The Ballad of Sean Foley
Lost Time
Lynn Teeter Flower

Referanser:
Azure Ray
Orenda Fink
Bright Eyes
Now It's Overhead
Crooked Fingers
Jenny Lewis

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Hjerte til hjerte

En fin start er blitt til en enda finere fortsettelse for Maria Taylor.

Hun er etter hvert en etablert artist på egne ben nå, Maria Taylor - født 1976 i Birmingham, Alabama. Idet ryktet om kjærlighetsforholdet til Conor Oberst synes å ha stilnet, og vi teller fire år siden forrige plate med Azure Ray, er hun ute med sitt andre soloalbum. Og hvilken fin plate det er blitt.

Fint. Det er det sentrale nøkkelordet. Det starter allerede på åpningssporet A Good Start. Så rent og så lekkert produsert. Maria Taylors vakre stemme og varme følelser. Og et inntrykk av at hun har funnet storformen. Clean Getaway er en liten avstikker og en pause før Smile and Wave åpenbarer seg som platas mest fengende låt. Pure pop, og ikke ulikt Bright Eyes' Digital Ash in a Digital Urn fra 2005. Reprisen kommer allerede i Replay. Igjen en catchy poplåt Taylor bare har vært i nærheten av i Azure Rays aller beste stunder.

Small Part of Me og en stor del av Taylors uttrykk kommer til sin fulle rett; nemlig den nydelige stemmen. The Ballad of Sean Foley er skrevet av kompis (og altså ikke kjæreste) Conor Oberst fra Bright Eyes. En Rilo Kiley-aktig sak, platas countrylåt og ærbødig koring av Obersten. Minst like lekkert utført som de beste låtene fra Jenny Lewis' soloplate fra 2006.

Maria Taylor bor i Athens, Georgia og er dessuten omgitt av en flott familie artister som Bright Eyes, Crooked Fingers og produsent Andy LeMaster fra Now It's Overhead. At mange av disse er med på hennes plater er med på å lage en helhetlig pakke. Flott produsert, nydelig spilt og gode låter i bunn.

Dette er en plate for svale vårnetter, sene nachspiel og døsige morgener. Gjerne sammen med den eneste ene. Men Lynn Teeter Flower og Maria Taylors andre soloplate er også et veldig fint selskap for deg som helst lytter til musikk alene.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - John Barleycorn Reborn – Dark Britannica

(Cold Spring)

Nyfolk fra England der kornet hylles, solen dyrkes og de romantiske idealer fra May Day til Harvest Festival feires.

Flere:

Old Man Gloom - Christmas
Radical Face - Ghost