cover

First In Line

Thomas Denver Jonsson & The September Sunrise

CD-EP (2004) - Kite

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Fra første rekke

Thomas Denver Jonsson og Rosie Thomas høres ut som de har kjent hverandre hele livet.

Jeg satt på golvet bare noen få meter fra scenen da Thomas Denver Jonsson gjorde sin aller første konsert sammen med Rosie Thomas og Damien Jurado i fjor høst. Den unge svensken var tydelig nervøs, for noe av det første han gjorde, var å velte glasset med vann han hadde plassert ved sida av stolen sin.

Thomas Denver Jonsson hadde så vidt rukket å treffe Damien og Rosie, så jeg forstår godt at han var litt skjelven. Mens han sang seg gjennom settet sitt, som blant annet inkluderte en cover av "Raining in darling" med Bonnie "Prince" Billy, satt Rosie Thomas litt til venstre for scenen og fulgte nøye med. Noen dager seinere var hun med og koret på "First in line", mens Damien Jurado spilte munnspill på beskjedent bamsevis.

En av kveldene på turnéen var Sveriges Radio til stede og foreviget duetten. Opptaket blir nå gjort tilgjengelig på denne ep'en, sammen med originalversjonen av "First in line", albumsporet "24/7", samt akustiske utgaver av de fine, nye låtene "The city and the outside world" og "Stranger at ease".

Originalversjonen av "First in line" er en countryrocker med fullt band, steelgitar og munnspill. Når Thomas og Rosie synger den sammen, blir den en sår pianoballade, ikke helt ulikt noe Maria McKee kunne ha tømt hjertet sitt utover. Thomas Denver Jonsson og Rosie Thomas høres ut som de har kjent hverandre hele livet. Han synger og skjelver som Neil Young ut av de svenske skogene, hun minner mest av alt om en ekte engel.

Det er virkelig et øyeblikk verdt å ta vare på.

"And it's hard to live and it's hard to die
and it's hard to give your heart away
and oh, pretty girl
it's hard to steal"

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Songs: Ohia - Magnolia Electric Co.

(Secretly Canadian)

Make that black record and we'll all sing along, to the bad luck lullaby...

Flere:

Portishead - Third
Agnethe VR - Inspired