cover

Canto

Los Super Seven

CD (2001) - Columbia / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock / World

Stiler:
Latino / Tex-Mex

Spor:
Siboney
Calle Dieciseis
El Que Siembra Su Maiz
El Pescador
Me Voy Pa’l Pueblo
Compay Gato
Qualguer Coisa
Teresa
Drumi Mobila
Campesino
Paloma Guarumera
Baby

Referanser:
Los Lobos
Texas Tornados

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Ahh.. sweet sound of summer

En smeltedigel av latin-amerikansk musikk som oser av spilleglede og gode vibber.

Canto er den andre utgivelsen til Los Super Seven, en slags Tex-Mex supergruppe satt sammen av blant andre David Hidalgo og Cesar Rosas fra Los Lobos, countrysanger Rick Trevino og tejano-stjernen Ruben Ramos. Tejano er det spanske ordet for texaner, og musikkstilen oppstod i området rundt grensen mellom Texas og Mexico, der man blandet tradisjonell mexicansk folkemusikk med elementer fra mer moderne rock'n'roll, og etterhvert blues, country, R&B, pop og jazz. Los Super Seven er også et resultat av møtet mellom mexicansk og amerikansk musikk-kultur, men Canto favner langt bredere, og har blitt en slags smeltedigel av latin-amerikansk musikk.

Dette er ikke minst takket være de forskjellige vokalistene de har fått med seg på platen. Her er Raul Malo fra country-rock bandet The Mavericks, Brazils superstjerne Caetano Veloso og Perus Susana Bacha, en av fremste eksponenter for den afrikansk-peruvianske tradisjonen man finner i de svarte strøkene i Peru. Alle de involverte synger på forskjellige spor, og bidrar til at Canto blir en svært variert plate. Bare noen få av låtene er skrevet spesielt for denne platen, resten er tolkninger av tradisjonelle låter fra Cuba, Mexico, Brazil og overalt hvor de har funnet interessant materiale. Alt er fremført med følelse og varme, og det lyder lekent og sofistikert under Steve Berlins produksjon.

Los Super Seven ligger et godt stykke unna David Hidalgo og Los Lobos-kollega Louie Perez' mer eksperimentelle Latin Playbvoys-prosjekt. Los Super Seven er blottet for avantgardistiske trekk, men er til gjengjeld varmere og gladere. Canto fremstår som et enormt overskuddsprosjekt, og platen oser av spilleglede og gode vibber. En feelgood-plate som får en til å lengte til sommeren og varmere dager.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Okkervil River - Down the River of Golden Dreams

(Jagjaguwar)

Austins fineste følger opp en av fjorårets høydepunkt innen americana / folk-genren.

Flere:

The Mormones - Guide To Good And Evil
Father John Misty - I Love You, Honeybear