cover

Glad to Be Your Enemy

Fidget

CD (1999) - Silence / MCA

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Pop / Indiepop

Spor:
Golden Neolife
Underdog
To Hell With Music (It Makes No Sense)
Afro Explosion
Rock'n'Roll is Back Again
Tomorrow is Too Late
We can Go Far
Sick of You
Out of The Blue
Loud, Confident and Wrong
Sweettalker
Autobahn

Referanser:
The Wannadies
bob hund

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Snasen poprock.

Gitarbasert svensk pop i nærheten av mer enn hitlister.

Fidget er nok et svensk band som er fortrolige med et lett og kanskje litt naivt uttrykk i skjæringspunktet mellom pop og rock. I likhet med andre band fra Sverige på 90-tallet, som eksempelvis bob hund og The Wannadies, baseres mye av soundet på rolige partier som avløses av eksplosive overganger til gitarkaskader. Melodien forsvinner sjelden eller aldri i pop-nasjonen Sverige, og det gjør den heller ikke hos Fidget. Tidvis kjappe poppunk-låter som åpneren Golden Neolife avløses av roligere sanger som hele tiden befinner seg godt innenfor rammene av et sound som kanskje kan karakteriseres som typisk svensk på slutten av 90-tallet; drivende og utadvendt gitarbasert pop i vill flørt med engelske tradisjoner. Svenskene er dog litt mer upretensiøse og mer sympatiske i sitt uttrykk enn sine venner i Storbritannia.

Som ett av seks medlemmer i bandet er Nina Natri vokalist og tekstforfatter, og tekstene preges av at de integreres i et popband; med lette flytende melodiøse linjer domineres de av repetisjoner.

Siden unnfangelsen av bandet i 1994 har Fidgets popularitet økt i Sverige. Og de har etablert seg på hjemmebane, ikke minst på grunn av singelen To Hell With Music (It Makes No Sense) fra denne skiva. I februar 1999 lå de høyt på singellistene med denne låta, og konkurrerte med friere som E-Type og Roxette om publikums gunst. Hvordan framtiden ser ut i konkurranse med disse bandene vites ikke, men det er sikkert at Fidget, i hvert fall på nåværende tidspunkt, ikke er et typisk hitlisteband som leverer intetsigende materiale av E-Types karakter. Låtene er stort sett mellom to til fire minutter lange, en formel som har eksistert siden tidenes popmorgen og Fidget passer godt i det formatet. De hever seg over den gemene hop som innenfor pop/rock-formatet, men jeg synes de mangler noe for å nå helt til toppen.

Rapporter fra en konsert de hadde i Oslo i løpet av '99 sier at det absolutt er et spennede band i live-sammenhenger. De er også kjent for dette i sitt hjemland, der de har frekventert sommerfestivalene med stor suksess.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Watch - Vacuum

(Lizard)

Førsteklasses progrock som svinger fra det skjønneste og mest henrivende vakre til de mørkeste og mest skremmende understrømmene i følelsesregisteret.

Flere:

Philip Kane - Time: Gentlemen
Diverse artister - Hugen leikar så vide - Middelalderballader i Norge