cover

The Scrags

The Scrags

CD (2008) - Alleycat

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Punk / Scandinavian rock

Spor:
Psycho Cyclone
Death of a Rock'n'Roll Band
Texas Chainsaw Massacre
Mad Passion
Twist at the Graveyard
Killing Truth
Danger Closing In
Real Loser
Frankenstein
In the Devils Hands
One Night
TV Messed-up Mind

Referanser:
The Hellacopters
Backyard Babies
The Maharajas
New York Dolls
Iggy & The Stooges

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Lenge leve garasjen

Mengden av svenske garasjeband ser ikke ut til å ha noen ende, heller ikke disse unge herremenn har tenkt å sette punktum.

Fra langt oppe i Nord-Sverige får vi enda et nytt garasjeband. Markedet for garasjerock virker nesten umettelig for våre naboer i øst, og hva nytt kan egentlig enda ungt band med helt sikkert store forhåpninger bidra med? Om det ikke er så mye originalt og nytt kvartetten kommer med så er det friskt og 100% ærlig. Og med ærlighet kommer man langt.

The Scrags startet opp i 2003, og har spilt både i New York, vært på Europaturne, spilt på Hultsfred og Arvikafestivalen. Ikke verst for et band som nå først er platedebutanter.

På sitt selvtitulerte album er referansene klare med 60-tallets garasje/punkband. Mens mange blir groende fast i 60-tallet, henter The Scrags også elementer fra senere epoker i rocken. I samlingen til vokalist og låtskriver Antonio Fryk finnes helt sikkert skiver fra Touch & Go og tidlig Sub Pop. I forhold til sine svenske garasjekollegaer så har de i hvert fall et noe mer mørkt, dystert og seigt preg over seg. Dette gjør at plata også trenger noe mer tid enn et reinspikka garasjealbum.

Fryk synger intensivt i åpningen Psycho Cyclone som er så klassisk rock'n roll at det er en fryd. The Scrags er stjerner i sin egen verden, og i midtemporockeren i Death of a Rock'n'Roll Band oser det av eleganse og arroganse. 80-tallets punk høres i refrenget på Texas Chainsaw Massacre. Adrenalinet er på høyt nivå, helt til den tyngre Twist at the Graveyard, der det for første gang høres at bandet er litt annerledes enn mange andre der ute. På Real Loser er det derimot herlig punk med gassen tråkket helt i bånn og med en sluttid på kun 54 sekunder, ja da snakker vi effektivitet!

The Scrags får helt sikkert mange fans med sitt gjennomført gode album. Det er knallhardt, og spilt inn med kjærlighet til rocken. Ulf "Rockis" Ivarsson og Christian Edgren har styrt det hele, begge kjente produsenter som har bidratt med hjelp til artister som Thåstrøm, Di Leva, bob hund. Styrken i debuten er jevnheten i materialet der alt er gjennomført med aggressive gitarer en rytmeseksjonen som treffer hardt, og ikke minst med en sanger som imponerer med energisk vitalitet. "Svakheten" er at materialet er så jevnt at det ikke er noen klare topper her. Flott innpakning med en 16-booklet er også verd å ta med seg.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Hunx and His Punx - Gay Singles

(True Panther)

Klart det er flåsete og klart det er vulgært, men det har blitt en samling låter som utelukkende består av gullkorn.

Flere:

The Knife - Tomorrow, In a Year
Aphex Twin - 26 Mixes For Cash