cover

A Good Day For March Brown

March Brown

CD (2008) - Elevator / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poprock / Retropop / Powerpop

Spor:
Silverdrops
With My Head to the Ground
Pretty Face
Picture
Angel
See Me Tonight
The Mole
All to You
Comin' Down
Beauty Queen
Rainy Afternoon

Referanser:
The Byrds
Big Star
The Kinks
Raspberries
The Jayhawks
Shoes
The Wannadies
Pogo Pops
Jim Stärk
deLillos

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Sukkerspinnpop

Lovende debut med sukkersøte poplåter fra dreven Bærumsgjeng.

March Browns besetning har tidligere spilt i band som Penthouse Playboys, Swim, 99th Floor, Black Press og Cornflakes, som alle kan vise til gode utgivelser. Etter å ha debutert med en EP i 2007, så er den nå godt voksne Bærumsgjengen klare for å erobre sommer-Norge med A Grand Day For March Brown.

Det man raskt finner ut ved å lytte til March Brown er at de er noen luringer. Gjennom sin lange erfaring og mange utgivelser, så kan medlemmene, med låtskriver og frontfigur Ola Aanje i spissen, alle triks for å skrive den perfekte popmusikken. Hva nå enn akkurat det er.

Fra første sekund høres et godt solid poprock-band som passer perfekt til sommer, strand og til cd-spilleren i bilen. Gjennom albumets 11 spor så er det flere som utmerker seg med stil og klasse. Som fengende Pretty Face med nydelig kasse- og steelgitar, vakker koring og håndklapping. Det er snilt og pent, og sommervarmen sniker seg under skjorta. Jentene er i fokus og Ola Aanje synger om den vakreste jenta på jord så søtt at det smaker som sukkerspinn med både ekstra sukker og melis på.

A Good Day For March Brown har likevel mer variasjon å by på. Refrenget på Picture har spor av 70-tallsglam i seg, for deretter å blandes med countrytoner. Det blir riktig så vakkert; tenk deg Gram Parson og Bowie satt og snekret låter i sammen - ja det blir March Brown det! Jeg antar at bandet også har Kinks i platesamlinga si. De virker som en naturlig inspirasjonskilde, men der britene sang om Sunny Afternoon så blir det med Rainy Afternoon hos March Brown.

Det at steelgitaren brukes jevnt og trutt gjennom de i hovedsak rolige og midtempo låtene gjør det hele noe "ufarlig". Til tider kan dette minne om et Pogo Pops med mer steelgitar, både når det gjelder innhenting av musikalske inspirasjonskilder og utførelse. Bergensgjengen ga ut flere gode album, men manglet vel "klassikeren". Jeg sitter igjen med noe av den samme følelsen her.

Jeg må dessuten bemerke coveret som er helt nydelig, og den flotte medfølgende bookleten. Men i et marked der konkurrentene er mange så blir nok likevel bandet ett av mange. A Good Day For March Brown er en lovende debut, men heller ikke så veldig mye mer.

comments powered by Disqus

 Artikler, nyheter


Ekstranummer #61: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 5

Filmindustrien befant seg i syttiåra i ei hard klemme. Skulle den satse på tidsriktig sosial ’relevans’ eller peise på med det den alltid har vært best på, pur eskapisme? Svaret, og de store pengene, lå i en mellomløsning: Tidstilpasset og trendriden

Podium

Hovedsiden / Siste:

Til Vigdis av Jan Garbarek
06.04.14 - 17:56

Indie band i Oslo søker trom...
23.03.14 - 15:52

Bassist sökes till osloband
17.03.14 - 22:40

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo