cover

A Dance of Victory the Morning After

Norma Sass

CD-EP (2009) Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Indierock

Spor:
June
Born In The 80s
Sailor Song
Japan

Referanser:
Harrys Gym
Blondie
Eva & the Heartmaker

Vis flere data

Se også:
Hunting For Treasures - Norma Sass (2011)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Blomsterpop

Livefavorittene Norma Sass' første bidrag til platemarkedet høres bedre ut på scene enn på cd.

Så er den omsider her. Det første fysiske beviset på at Oslo-bandet Norma Sass eksisterer utenfor internett og festivaler. A Dance of Victory the Morning After har denne EP-en fått tilnavn, og det er sånn ca. midt i blinken med tanke på den melodiøse fremtoningen som åpenbares for oppmøtte tilskuere.

Norma Sass har spilt en hel del konserter i sommer, og det som er mest påfallende ved å lytte til denne platen er hvor mye bedre de høres ut live. På plate er partytriksene, blomstene og ikke minst de vokale krumspringene til Thea Glenton Raknes i mye større grad redusert og tonet ned.

Dette inntrykket sitter jeg igjen med ikke bare fordi jentene har opparbeidet seg et apellerende scenetekke på sin rundreise i det norske land, men fordi produksjonen virker rett og slett til å ha dempet noe av den energiske entusiasmen de har.

På tross av dette gir denne EP-en et nesten fullverdig uttrykk av hva Norma Sass holder på med, og gjenspeiler noen av deres beste låter. Det er mye potensiale i jentenes musikk, og her finnes opp til flere fengende og radiovennelige slagere som June, Sailor Song og ikke minst Japan.

Sistnevnte er allerede iferd med å bli en aldri så liten sensasjon i hovedstaden, og var det bidraget som medførte at jentene ble booket inn til Øyafestivalen, og snøballen begynte å rulle. Japan er en fulltreffer fra Norma Sass, og står som deres beste bidrag til dags dato.

Dessverre blir aldri denne presentasjonen av jentene fullstendig, da det virker som at platens produsenter Thomas Denstad og Eskild Næss i for stor grad har dysset ned lydbildet på en måte som låter for pent i motsetning til den mer "rufsete" liveutgaven. Det gjør at A Dance of Victory the Morning After ikke evner å tette avstanden mellom band og publikum på samme måte som de gjør det gang etter gang i liveformat.

Med det sagt så bør det ligge an til å bli full fres på den kommende langspilleren, både fra scenekanten og i studio.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Diverse artister - I Love Techno: 10 Years - The Classics

(N.E.W.S.)

Trippel CD som oppsummerer 10 år med glimrende hard, monoton klubbtechno. Det kan jo bare ikke bli feil.

Flere:

Filter - The Amalgamut
Paul Weller - Catch-Flame: Live at The Alexandra Palace