cover

Project 1950

Misfits

CD (2003) - Rykodisc

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Rock'n'Roll

Spor:
This Magic Moment
Dream Lover
Diana
Donna
Great Balls Of Fire
Latest Flame
Monster Mash
Only Make Believe
Runaway
You Belong To Me

Referanser:
Ramones
Black Flag
Black Ingvars

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Flaut

Pinlige tolkninger av gammelrock fra en allstar-trio som låner Misfits-navnet.

Jeg er veldig glad i punkrockcovere. Når punkband velger seg låter fra pophistorien og blåser nytt liv og masse humor inn i dem, gliser jeg ofte fra øre til øre. En virkelig god punkversjon kan få meg til å gapskratte. Mine favoritter er nok britiske Snuff, som har gjort en masse gamle slagere med uhøytidelighet og gnist.

Jerry Only fra Misfits har valgt ut 10 gamle låter med utgangspunkt i gammel rock'n'roll. Med seg har han Marky Ramone og Dez Cadena fra Black Flag. Dette er altså ingen ordinær Misfits-utgivelse, selv om bandnavnet pryder coveret. Ideen er kanskje ikke så verst. Å gi kjent melodier fra rockens barndom mer trøkk. Problemet er bare at resultatet høres ut som noe The Muppet Show står bak.

Dette er verken god punk eller rock'n'roll. Innspillingene virker halvhjerta og Jerry Only har lagt seg til en forferdelig tullete stemme (Jerry: beklager dersom du virkelig høres slik ut). Det er vanskelig å forestille seg at denne trioen klarer å stå for dette produktet. All energi, kraft og opprørskhet de tidligere har bidratt med er vannet ut, og de ligner et hardt danseband eller en fleip à la svenske Black Ingvars.

Del Shannon hadde mer nerve i sin innspilling av Runaway enn disse gutta kan drømme om. Paul Ankas Diana og Ritchie Valens Donna er pinlige og slappe tolkninger jeg skulle ønske jeg aldri hadde hørt. Great Balls Of Fire var sikkert artig å spille inn, men det kan da ikke ha vært nødvendig å gi den ut av den grunn. Dette er mer russerevy enn rockeband.

Jeg elsker både Misfits og flere av låtene her, men hadde ingen anelse om at kombinasjonen skulle bli så flau. Det er godt Jerry Only nøyde seg med 10 låter på 24 minutter. Jeg fryser på ryggen av tanken på hva han kunne ha gjort med Eddie Cochran eller Chuck Berry sine blinkskudd.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Beatnuts - Classic Nuts Vol. 1

(Loud / Columbia)

Disse nøttelitene har sittet i toppen av hiphoptreet og sluppet fete funknøtter i over ti år. Her får du 10 av de aller feteste, velkrydra og crispy.

Flere:

Nas - Street's Disciple
Humanoid - Sessions 84-88