cover

How To Make Friends

FM Belfast

CD (2010) - Kimi Records / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektropop / Pop / Synth / Elektronika

Spor:
Frequency
Underwear
I Can Feel Love
Tropical
Pump
Par Avion
VHS
Lotus
Optical
Synthia
President

Referanser:
Ladytron
Human League
Múm
La Roux
Little Boots
Róisín Murphy
Broadcast
Client

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Popfrekvens

Dette islandske bandet flørter med oss, og du skal være ganske kald for å greie å motstå fristelsen.

Island. Elektronika. Det er fort gjort å begrense kunnskapen til Gus Gus egentlig, i alle fall når det gjelder rene elektronika acts. Men du kan egentlig blåse en lang en i hvor disse kommer fra, for det er ingenting med FM Belfast som geografisk lydfester bandet. Debuten How To Make Friends inneholder nemlig særdeles internasjonal elektropop.

En første lytt gjennom How To Make Friends gjør at en gammel Rage Against The Machine tilhenger sitter igjen med et aldri så lite rage mot disse maskinene. En cover av klassiske Killing In The Name er nemlig sneket inn under navnet Lotus, og har mildt sagt fått en overhaling. Modig? Dumt? Morsomt? Jo, litt av alt, men fremfor alt så har det faktisk blitt vellykket.

Vellykket er for øvrig resten av How To Make Friends også, selv om det ofte er nesten irriterende lettbent og luftig. Men så har FM Belfast også greid å skape en greie ut av det. Gjennomførte og effektive synthriff, lett naiv vokal og nerdete koring har blitt en pakke som er rå og herlig, og ikke minst ekstremt cool. Og karakteristikker som "nesten irriterende lettbent og luftig" fører jo selvfølgelig til et par hits også, og det har det blitt på dette albumet. I Can Feel Love, Underwear og VHS for eksempel – her snakker vi uimotståelig.

Vokalen og den tidvis mørke tilnærmingen til elektronikk gjør også at tankene går litt over til Ladytron, men et banalt enkelt og effektfullt perkusjonsmønster gjør at det hele får en annen sound.

Det er ikke bare Rage Against The Machine som har fått en overhaling her, også en heistilpasset cover av Technotronic-hiten Pump Up The Jam får vi. Denne fungerer langt fra like bra som for eksempel nevnte Lotus. Dette er imidlertid eneste skår i gleden på How To Make Friends, en plate som er bemerkelsesverdig jevn ellers.

FM Belfast ga meg for øvrig et merkelig flashback til et band jeg egentlig hadde glemt. De ga egentlig aldri ut noe heller da, bortsett fra et par låter, men jeg snakker i alle fall om Billy Corgans lille sideprosjekt Starchildren. Spesielt coveren han gjorde av Joy Divisions Isolation kan ligne litt på tilnærmingsmåten FM Belfast har her. Minus støytendensene riktignok, og selv om jeg er en hund etter støyelementer i musikk, så er det egentlig godt at FM Belfast ikke har forsøkt seg på det her.

How To Make Friends er altså ekstremt forførerisk. Først så er det lett å tro at FM Belfast lener seg tilbake på sjarmen de utvilsomt har, men det ligger noen svært flotte poplåter og lurer der også som løfter dette til et album som burde være obligatorisk både på fest og på festival til sommeren.

FM Belfast flørter rett og slett med oss, og du skal være ganske kald for å greie å motstå fristelsen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


North Mississippi Allstars - 51 Phantom

(Tone-Cool / WEA)

NMA etterlater de fleste andre redneckband med kjeften full av støv.

Flere:

Arthur's Landing - Arthur's Landing
Kenneth Ishak And The Freedom Machines - Kenneth Ishak & The Freedom Machines