cover

LP

Ambulance Ltd.

CD (2004) - TVT / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Shoegaze / Indiepop / Britpop / Gitarpop

Spor:
Yoga Means Union
Primitive (The Way I Treat You)
Anecdote
Heavy Lifting
Ophelia
Stay Where You Are
Sugar Pill
Michigan
Stay Tuned
Swim
Young Urban
The Ocean

Referanser:
Ride
My Bloody Valentine
Badly Drawn Boy
The Velvet Underground
Doves
The House of Love
The Blue Aeroplanes

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Overflod

Hvordan ville det smake dersom man blandet skostirring, alt-køntri, lo-fi og rom-rock i en blender sammen med iskrem og la et pent strøssel av Elephan

Har du noen gang lurt på hvordan det ville høres ut dersom alle dine favoritt-indie-band fra 90-tallet arrangerte fest sammen, hvordan det ville smake dersom man blandet skostirring, alt-køntri, lo-fi og rom-rock i en blender sammen med iskrem og la et pent strøssel av Elephant 6 på toppen?

Debutalbumet til Ambulance Ltd begynner med en instrumental som høres ut som Spiritualized som jammer med pop-versjonen av Motorpsycho. Før man har fått snudd seg rundt har både Old 97's, Beulah, Elliott Smith (anno "Figure 8"), I Am Kloot og en hærskare av mer eller mindre anonyme amerikanske college-band vært oppe og lånt både gitarer og mikrofoner.

Rundt halvparten av "Ambulance Ltd" består av riff, melodier og småtriks jeg er sikker på at jeg har hørt minst 300 ganger før. Enten så var det på et av de første Pavement-albumene, gjemt bak en gitarvegg langt inne i "Loveless" eller blant rotet på skrivebordet til Robert Schneider.

Som man kanskje kan forstå flyter det over av intermusikalske referanser på denne plata. Det er nesten så en kan se seg blind og høre seg døv mens man leter etter hvor alle lydene og melodiene kommer fra. Men referanser og likheter i seg selv er langt fra noe merke for kvalitet eller for den saks skyld fravær av sådan.

For det store spørsmålet gjenstår. Er det bra? Skriver de seg inn i historien på en verdig måte?

Når jeg er ferdig med å imponere/skremme vennene mine med kunnskap om obskur amerikansk rock, sitter jeg igjen med en følelse av å høre på en god pop-plate. Riktig nok er det så absolutt noen låter som høres ut som Beulah-medleyer eller My Bloody Valentine-remikser, men alt i alt må jeg si at jeg liker plata.

Og tiden vil vel vise om dette bare er en overdreven kopistisk oppsummering av det foregående tiåret, eller om plata er en prestasjon i seg selv og bandet virkelig har noe på gang. Men foreløpig koser jeg meg med en god pop-plate.

Intet mindre. Men heller ikke noe mer.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fruit Bats - Spelled In Bones

(Sub Pop)

Litt vemod, men mest livslyst i dette tonefriske vesle sommareventyret.

Flere:

Prince - One Night Alone ... Live!
Magnolia Electric Co. - Trials & Errors