cover

The Solution Will Not Be Televised

The Solution

CD (2007) - Wild Kingdom / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Soul / Soulrock / Rhythm & blues / Rock'n'Roll

Spor:
You Gotta Come Down
Somebody
Had You Told It Like It Was (It Wouldn't Be Like It Is)
Pickin' Wild Mountain Berries
You Got What You Wanted
You Never Liked Me Somehow
Happiness
Can't Stop Looking For My Baby
Hijackin' Love
Heavy Makes You Happy (Sha-Na-Boom Boom)
Funky Fever

Referanser:
Otis Redding
Sam and Dave
Curtis Mayfield
Sam Cooke

Vis flere data

Se også:
Communicate! - The Solution (2004)
Communicate! - The Solution (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Kraftsalve

Oppfølgeren til det svært vellykkede debutalbumet viser seg å være nesten på samme høyde. Her oser det svart skittent nydelig soulrock.

Da Nicke Andersson (kjent fra Hellacopters, Entombed) og Scott Morgan (kjent fra Sonic Rendezous Band) presenterte The Solutions Communicate! i 2004, kom det som en liten bombe - ikke minst ved at det var et helstøpt soulrock-album. Hvordan nå skal de følge opp denne suksessen?

Formelen som ble benyttet sist brukes også igjen, og noe annet ville være fullstendig galskap. Åpningskuttet You Gotta Come Down er rått fra første strofe. Vokalen sitter som den gjorde sist, og Andersson bruker samme intensivitet når han trommer i vei, akkurat som Get On Back fra Communicate!

Et definitivt høydepunkt, og de mange av dem her, er Somebody. Utrolige lekende bassgang, drivende trommer, blåserekka som er kreativ og har til og med enkelte riff, Morgans vokal og kordamene er til sammen bare helt herlig. Når man så har lyst til å høre på låta en gang til kommer Had You Told It Like It Was, en like leken låt med et lekkert gitarspill. Opprinnelig en Albert King-låt og man lukter Stax-ånden/southern soul lang vei.

Første halvdel av albumet er rett og slett fantastisk, mens siste halvdel dessverre blir litt mer ordinær. Men etter en sånn innledning så blir det vel praktisk talt vanskelig å følge opp.
Gode opplevelser får man allikevel, som i Johnny Taylors Hijackin' Love: En mystisk perle, der Morgan kommer skrikende inn, følges av tett komp og kordamenes soulfølelse gjør at dette blir en skjønn opplevelse.

Egenkomponerte låter er redusert fra 10 til 5 på nye skiva. Dette skulle i utgangspunktet ikke være nødvendig da Andersson/Morgan har samme kvaliteter som coverlåtene som er representert. Snakker vi tørke? Vel, det høres nå ut som gjengen har hatt det fryktelig morsomt i studio. Her er det varmt og svetten bare renner av, litt som i filmen The Commitmens. Bandet blir sammensveiset og ønsker å erobre verden - eller i hvert fall nærmeste pub. Det som imponerer er at Morgan/Andersson og resten av bandet tydelig elsker det de holder på med veldig høyt.

Will Not Be Televised har elegant driv, oppfinnsomme blåsearrangementer/koringer som flere ganger kan ta pusten fra en. Om den er bedre enn debuten? Jeg ble nok litt mer finta på førsteskiva enn nå, men oppsummert har andrealbumet bortimot like store kvaliteter.

comments powered by Disqus

 Artikler, nyheter


Ekstranummer #61: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 5

Filmindustrien befant seg i syttiåra i ei hard klemme. Skulle den satse på tidsriktig sosial ’relevans’ eller peise på med det den alltid har vært best på, pur eskapisme? Svaret, og de store pengene, lå i en mellomløsning: Tidstilpasset og trendriden

Podium

Hovedsiden / Siste:

Til Vigdis av Jan Garbarek
06.04.14 - 17:56

Indie band i Oslo søker trom...
23.03.14 - 15:52

Bassist sökes till osloband
17.03.14 - 22:40

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo