cover

Dead End

Kristofer Åström & Hidden Truck

CD-EP (2003) - Startracks / V2

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


20 minutters depresjon

Et resultat av kreativitet og produktivitet? Firesides Kristofer Åström har enda mer på hjertet.

Kristofer Åström har klart å holde i gang en ganske vellykket solokarriere ved siden av sitt punkband Fireside. Nå skal han konsentrere seg om sistnevnte, og avrunder sideprosjektet sitt i denne omgang med en femlåters EP. Fire egne låter og en gammel slager er innholdet på denne lille godsaken.

Dette er melankolsk rock av den såre sorten. Mye dystrere enn det meste av materialet på Northern Blues (2001). Selv om dette er 20 velspilte minutter i mørket mangler det litt på å bli magisk. Likevel er det stilsikkert og preget av høy troverdighet. Melodiene er behagelige og musikken er leken på en litt trist måte.

You Are My Sunshine er en gammel gladlåt mange sikkert kjenner. Her er den gjort nesten ugjenkjennelig. Den minner i stil, stemning og tittel om Woven Hands tolkning av Ain't No Sunshine. Aner vi at Åström har hentet litt inspirasjon derfra? En god versjon er det i alle fall.

Et par av låtene blir nok litt for anonyme til at dette er noen nødvendighet. Liker du Åströms tidligere skiver faller sikkert dette i smak, selv om man bør forberede seg på noe mer depresjon og litt mindre pop. Det er ingen grunn til å forvente noen ny langspiller fra Kristofer Åström & Hidden Truck på en lang stund, men enda en EP skal visstnok dukke opp i løpet av 2003.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Pains of Being Pure at Heart - Belong

(Slumberland)

Det regner tårer fra himmelen og knuste hjerter og brutte løfter åpenbarer seg på dette lekre andrealbumet fra The Pains Of Being Pure At Heart.

Flere:

Kid Loco - Kill Your Darlings
Gerd og Otto - Et Luftslott på Månen - Kapittel 1: 1934-1948