cover

We Sweat Blood

Danko Jones

CD (2003) - Bad Taste/Smekkleysa / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Punk

Spor:
Forget My Name
Dance
I Love Living In the City
I Want You
Heartbreak's a Blessing
Wait a Minute
Strut
Home to Hell
Hot Damn Woman
The Cross
Love Travel
We Sweat Blood

Referanser:
AC/DC
Jon Spencer Blues Explosion
Motörhead
MC5

Vis flere data

Se også:
Born a Lion - Danko Jones (2002)
Sleep Is the Enemy - Danko Jones (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Blod på hendene

Denne trioen er fortsatt like breibeint, svett og farlig. Se opp for musikalske lyskespark!

Den frekkeste mannen i Canada er tilbake med rock i bukselommene. Rammene er de samme som tidligere. En god blanding av amerikansk punkrock, klassisk tung rock og skråsikker tro på seg selv. Danko Jones har en underholdningsverdi som automatisk plasserer dem en halv klasse over de fleste nyere band det er naturlig å sammenligne dem med.

Danko Jones har på denne skiva lagt enda mer tyngde og hardhet i oppskriften. Resultatet blir ei veldig tøff skive. Dessverre mangler det litt på låtene i forhold til fjorårets Born a Lion. Det fenger ikke like my og låtene er ikke like avhengighetsskapende. Likevel er We Sweat Blood ei rå rockeskive som overgår mye av samtidens harde rock'n'roll.

Samtlige låter er overfylte av testosteron og ladete gitarer. Når Danko sjøl skriker "I love the smell of burning bridges", for så å voldta sin egen gitar på særdeles mannevond måte, sikrer han seg stillingen som arvtager til Lemmy, Angus Young og Wayne Kramer på en gang. Dette er ballemusikk i fri utfoldelse uten frykt og uten anger. Dette er helt tydelig harry, og skal selvsagt få lov til å være det.

Wait a Minute er svingende actionrock. The Cross er noe av det mest brutale denne trioen har gjort. Love Travel er groovy sexrock. Disse tre er et utvalg høydepunkter fra et band som aldri stopper opp for å tenke seg om. Her er det fullt kjør gjennom tolv låter. Sikker riffing, bråkjekke tekster og nærkamp med rockeklisjeer høres kanskje døvt ut for enkelte, men når denne trioen setter i gang funker det like godt som det alltid har gjort.

Jeg tror Danko Jones har enda bedre skiver enn denne innabords. We Sweat Blood vil likevel holde meg tilfredsstilt en god stund til. Her er det nemlig ingen triks, ingen trendanalysert innpakning, ingen unødvendige omveier eller påtatt kulhet. Danko Jones gir det de veit fansen vil ha. Rein, grovkornet rock med hånda på ballene og blodsmak i kjeften.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kenneth Ishak And The Freedom Machines - Kenneth Ishak & The Freedom Machines

(Division)

Ein Ishak med eit meir frigjort sonisk sinnelag. Men poptonen er der, flott er den òg.

Flere:

Sade - Lovers Live
Portishead - Third