cover

I'm Staying Out

Caitlin Cary

CD (2003) - Yep Roc / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Countryrock

Spor:
Empty rooms
Sleepin' in on sunday
You don't have to hide
The next one
Please break my heart
Cello girl
Beauty fades away
I'm staying out
Lorraine today
In a while
I want to learn to waltz

Referanser:
Whiskeytown
Tres Chicas
Neko Case
Syd Straw
Beth Orton
Patty Griffin
Lucinda Williams

Vis flere data

Se også:
While You Weren't Looking - Caitlin Cary (2002)
Begonias - Caitlin Cary & Thad Cockrell (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Stigning

En slags balansert miks av Mary Chapin Carpenter, Linda Thompson og Patsy Cline.

Det har bllitt sagt at Caitlin Cary er det beste som kom ut av Whiskeytown. Send over saltklypen, sier jeg. Den store.
 
Etter at solodebuten "While you weren't looking" kom ut i fjor, har Caitlin Cary og bandet hennes tilbrakt tida på veien. Det merkes. Det hele låter mer "tight" og flott. Sangene høres i tillegg mer spontane ut enn på forrige plate.
 
Sist gang jeg uttalte meg om stemmen til Caitlin Cary, sa jeg at hun minnet veldig om Linda Thompson. Denne gang høres den mer ut som, øhhh, Caitlin Cary. Man kan trygt si at hun nå har funnet sin stemme. Det vil si en slags balansert miks av Mary Chapin Carpenter, Linda Thompson og Patsy Cline.
 
Mary Chapin Carpenter korer forresten på tre av sporene på "I'm staying out". Det er stor sannsynlighet for at hun kan ha inntatt en slags mentorrolle i forbindelse med denne platen. En antagelse jeg vil bevise ved å ta i bruk en utgammel metode fra Egersund, som noen eldre i byen fortsatt benytter. Det er en øvelse i tre steg. Hele prosessen går ut på å overtale seg selv om at det man sier er en absolutt sannhet. Tenk på din påstand mens du sier høyt til deg selv: "Eg trur det, det vær det, det é det!". Herved er påstanden bevist.
 
Et spørsmål dukker hele tida opp mens jeg spiller "I'm staying out": Hvorfor spiller Caitlin Cary så lite fiolin? Alle vet at hennes såre gnikketoner kan sette ut selv den mest garvede cowboy. Så hvorfor?
 
"I'm staying out" inneholder ingen dårlige låter, men den inneholder heller ingen riktig store sanger. Det er vel det som er "problemet". Jeg forventer liksom noe mer av låtskrivere som Caitlin Cary og Mike Daly. Sistnevnte er en ettertraktet låtskriver og multi-intrumentalist. Han satte sitt preg på Whiskeytown sin svanesang "Pneumonia", og  han har også samarbeidet med vår egen Thomas Dybdahl.
 
Jeg koser jeg meg likevel med gode ballader som "Sleepin' in on Sundays", "I'm staying out" og "In a while". Patsy Cline-kopien "Please break my heart" er også koselig. Caitlin Cary rocker meg sjelden med sine mer opptempo-sanger, men "Cello girl" får det til å rykke så smått i den gode gamle rockef... (Beklager, jeg ble litt revet med.)
 
Dersom "While you weren't looking" var en svak sekser på karakterskalaen, er "I'm staying out" en sterk sekser. Jeg håper og tror Caitlin Cary beholder den fine stigningen og at neste plate blir enda bedre.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 6/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sukpatch - 23

(Moshi Moshi)

Ein godtepose av ei plate, skryter vår anmelder, som ble hypnotisert av denne...

Flere:

High Llamas - Beet, Maize & Corn
Magnolia Electric Co. - Sojourner