cover

A Place In Reno

Tennessee Beats

Vinyl 7" (2002) - Stiff Little Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Scandinavian rock

Spor:
A Place In Reno
Tell Tale Hearts

Referanser:
Underdoze
Remington Super 60
Datsun
Doopy
The Hellacopters
Wonderfools

Vis flere data

Se også:
Tennessee Beats - Tennessee Beats (2008)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Beat-less

Stadig flere band med kraftige gitarer men svake ideer dukker opp.

Når man får vite at medlemmer av dette bandet også har hatt fingrene sin borti Doopy og Remington Super 60 kan man jo forvente seg pop. Dengang ei. The Tennessee Beats er fem unge menn med variert bakgrunn og beina planta i hårete rock. De debuterer med en tolåters vinylsingel på nye Stiff Little Records. På side A får man servert en selvkomponert sak, mens b-siden inneholder en cover av Hitmens Tell Tale Heart.

Som mange andre Oslobaserte band ender The Tennessee Beats opp med å høres ut som en eller annen avart av rawk'n'roll. Dessverre klarer altfor få å komme opp med nok særpreg til at man biter seg merke i dem. Det kan av og til være vanskelig å skille bandene fra hverandre, og denne gjengen går i nevnte felle. De holder den harde rockestilen fullt ut, og har nok fulgt med i timen. Likevel klarer de ikke skape noe som er spesielt minneverdig. Det største problemet er likevel at det høres litt halvhjerta ut. Som om de ikke virkelig mente det de gjorde da de var i studio. I tillegg blir vokalen litt svak. Den nødvendige gnisten er liksom ikke der.

A Place In Reno er ikke den type singel som slår deg gul og blå i tryne, slik det helst skal være når man får servert et par låter på vinylfat. De kan selvsagt ha vært uheldige med innspilling. Uansett er dette litt for langt unna å gi et kick til at jeg klarer å glede meg over de to spora.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Okkervil River - The Stage Names

(Jagjaguwar)

Okkervil følgjer som vanlig sitt dynamiske løp mellom frådande stryk og varlege kulpar, men med litt meir popsnert i understraumen denne gongen.

Flere:

The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark
Deradoorian - Mind Raft EP