cover

Something Good

Geoff Martyn

CD (2003) - Buchanan Drive / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Akustisk / Visepop

Spor:
Tell Me Who I Am
Lost Without You
I Think It Must Be
All My Life
With You
Back And Blue
Something Good
Love (Makes Me Want to Die)
Everything’s Cool
After All

Referanser:
Simon & Garfunkel
Belle & Sebastian
Travis

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Akustisk tehusmelankoli

God reklame for 'the funkiest little teahouse in the whole wide world'.

Det begynner å bli en del år siden Geoff Martyn sa takk for seg i Travis, men nå er første livstegn her i form av det akustiske albumet Something Good. Albumet er innspilt i "the funkiest little teahouse in the whole wide world", Tchai Ovna i Glasgow.

Debutskiva er i sin helhet skrevet av Martyn selv, og fremført av han selv og gitaren sin i det lille tehuset i Glasgow. Dette er jo på alle måter en liveplate, en noe spenstig, men spennende måte å debutere på. Når vi ser låttitler som Lost Without You og Love (Makes We Want to Die) skjønner vi hva det er snakk om. Det er håpløs kjærlighet og melankolien som er kjernen her. På papiret ikke langt unna gamlebandet, og disse låtene kunne sikkert glatt sklidd inn på en plate med Travis med litt mer lyd.

Martyn mangler en stemme som særpreger han i noen særlig grad, og burde derfor ha noen ess i ermet hva gjelder låter. De fleste låtene er veldig korte, få passerer 3 minutter, og det blir litt i knappeste laget. Det virker nesten som han har hastverk med å bli ferdig. Låtene krever litt gjennomlytting før man kommer gjennom overflaten, men så snart det skjer er mange av dem ikke så alminnelige som de i første omgang gir seg ut for å være ved. Det gjelder spesielt Love (Makes Me Want to Die) og tittelkuttet Something Good.

Debuten til Martyn er vel ikke helt slik som den skulle ha vært. Utgangspunktet er bra med et originalt konsept, men det hjelper ikke når låtene er såpass kjedelige som de er. Something Good er en sjarmerende og dessverre bare en helt grei plate.

Men det er garantert god reklame for det lille tehuset i Glasgow.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Balkan Beat Box - Nu Med

(Crammed Discs)

Balkan Beat Box tvinger frem sommerstemningen med sitt svært humørløftende mas.

Flere:

Flunk - For Sleepyheads Only
Fruit Bats - Spelled In Bones