cover

New Rage World Music

Red Harvest

CD (2001) - Nocturnal Art / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Industriell metall / Metal

Spor:
Intrusion
Ad Nocttum
Move Or Be Moved (Preview)
Swallow the Sun
Pity the Bastard
Final Scorn
Absolut Dunkel:heit
The Supreme Truth
Terrorsonic Zoidiac

Referanser:
Neurosis
Godflesh
Ministry
Coil
Pitchshifter

Vis flere data

Se også:
Sick Transit Gloria Mundi - Red Harvest (2002)
Internal Punishment Programs - Red Harvest (2004)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Blant fabrikker og angst

Spennende samleplate fra Red Harvest, men ikke mest for fansen.

Red Harvest er til tider så hardt at man tror futuristiske kyborg-terrorister har inntatt stereoanlegget. Her krasjer moderskipet i et hav av fuzz i høyttalerne dine gang etter gang, selvformerende techno-elektroniske virus tar over cd-spilleren, og forsterkeren begynner å drømme om elektriske sauer når den sover. Dette er lyden av metropolis når det dør og hellvette når det våkner. Og dette hadde vært den perfekte filmmusikken til den undervurderte filmen The Cell.

New Rage World Music er en slags samleplate; spor 1-5 er fra den tidligere utgitte mini cd-en New Rage World Music og som ekstraspor på noen versjoner av Cold Dark Matter (tror jeg), spor 6, 8 og 9 er tidligere uutgitte spor og spor 7 er tatt opp live i Wien, og var med på den forrige platen Cold Dark Matter.

Dette er en spennende plate, selv om det ikke er noen som helst albumfølelse her, og jeg tror ikke fansen som allerede har de andre utgivelsene har mye å hente her.

Jeg personlig har aldri hørt mye på den harde metallversjonen av industri-rock, eller Red Harvest. Jeg har stort sett holdt meg til band som tidlig, tidlig Pitchshifter, Nurse With A Wound etc. Uansett har det vært veldig dumt av meg, for det her svinger.

Etter en typisk industri-intro med mye støy, looper og trommer med sinnsykt mye fuzz starter det hele skikkelig med Ad Noctum, en rask og hard metall-låt som jeg mener er morsom nok, men allikevel en av de minst spennende på denne utgivelsen. "Danselåten" Moved Or Be Moved (preview) som jeg mener finnes i full versjon på Cold Dark Matter fungerer også på en måte, med mye støy og technotrommer er den litt Coil-aktig.

Men når Red Harvest setter i gang Swallow the Sun kommer smilet frem. Dette er en tung låt med den tøffeste basslyden jeg har hørt på lenge. Den minner meg også fryktelig mye om Ministry fra 1988 til 1990, noe som ikke gjør noen verdens ting. Det eneste minuset med denne sangen er at den kunne vart litt lenger i sin udynamiske prakt. Pity the Bastard fortsetter der den forrige låten sluttet, men byr på litt mer melodi uten å komme helt opp mot førstnevnte.

Final Scorn er en helt utrolig låt. Det høres ut som en blanding av Cradle Of Filth på speed med Mudhoney gitarsoloer, tysk techno og noe veldig, veldig ondt som ligger og murrer i bakgrunnen. Dette er mega, super dupert bra.

Absolut Dunkel:heit er en grei låt, det går fort, det er hardt. Men når Red Harvest igjen drar tempoet betraktelig ned på The Supreme Truth begynner det å bli virkelig hardt igjen. Jeg blir veldig, veldig blid når band skjønner at fart ikke har noe med hvor hardt ting låter. Med den monotone messende vokalen, angstskrikene og de harde, harde riffene slår bandet deg ned og forsetter å slå deg mens du ligger nede.

Platen avsluttes med Terrorsonic Zoldiac, som blir en slags oppsummeringslåt for hele denne platen, litt av alt, men den står frem som noe rotete, og ikke i den positive formen som kaos kan være.

Uansett, jeg gleder meg til neste album.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.

(Interscope)

Årets album er her. Gwen Stefani har kastet gutta på dør og leverer på egenhånd. Girl, you've got style!

Flere:

Shining - Blackjazz
The Shins - Wincing The Night Away