cover

Rosina on Every Balcony

The Fishermen Three

CD (2009) - Hype City / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folk / West coast / Poprock

Spor:
Golden Pain
Danny
If You Ever Return
Up Up Up
Living in a Graveyard
Forever Blues
Someone Else Has Been Being Me
Obsession (It Ain't Love)
You Can Quit Me
Clean Out My Heart

Referanser:
Herman Dune
Vetiver
Iron & Wine
Phantom Buffalo
Silver Jews
Golden Smog
Timesbold
Thom Hell
The Shins
Bishop Allen

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


To fiskermenn

Tidvis uimotståelig sjarmpop fra denne amerikanske duoen, som debuterer på norsk selskap.

Jeg liker sanger som gjør meg mo i knærne. Golden Pain er en slik. En aldeles fortryllende liten sak, som på papiret er ganske ordinær: Slentrende, jovial folklåt i melankolsk moll. Banjo, sår vokalknekk og skyfri stemning. Det finnes så mange slike, men av og til er det noen som bare treffer den store nerven.

"Hit my head in a cloud when I stood up" er de lovende linjene på Danny, med marsjtrommer og tilbakelent gitarer og istemmende blåsere som gjør det klart at vi her har å gjøre med en aldri så liten sjarmbombe av en plate. Da tredjesporet If You Ever Return triller forbi som en annen Gram Parsons med sola i øynene, så er jeg vel egentlig solgt.

"Dessverre" blåser The Fishermen Three sitt aller beste materiale i første halvdel, men platen faller på ingen måte sammen av den grunn.

The Fishermen Three er en duo, og ikke er de fiskere heller. Hjemmebase er New York, selv om de høres ut som de drømmer seg til den andre kysten for cirka 40 år siden (40 år siden 1969, dere!). De kan knyttes til antifolk-gjengen i hjembyen, frontfigur Simon Beins kjenner kanskje noen allerede fra The WoWs, utgiver på denne er norske Hype City (som nylig slapp I Was a King og er flinke folk) og dermed kan vi naturlig knytte et relevant bånd mellom urban nyfolk og skrangleskeiv indiepop.

Rosina On Every Balcony avslører raskt sine kvaliteter, heldigvis av den typen som både holder. Jeg har sytet litt i det siste på at mange av dagens mest hypede artister mest er bare staffasje uten de gode låtene i bånn. Kanskje det er derfor jeg falt så for denne. For her er det nettopp låtene som står i høysetet, og den godeste Beins viser et godt grep om pennen. Platen daler litt midtveis - da er det viktig å huske på at knærne allerede var skjelvne - men tar seg nydelig opp igjen med Obsession (It Ain't Love) og You Can Quit Me.

Rosina on Every Balcony glimrer om kapp med vårsola og bærer bud om sol, sommer og alt som er fint. Vi trenger noen slike nå.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


My Dying Bride - Songs of Darkness, Words of Light

(Peaceville)

Et album som er som et stort, deilig, blødende, åpent sår, en kjempediger, blank ny Mercedes og kjøttkakene til mor og mormor på en gang.

Flere:

Thelma & Clyde - White Line
Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures