cover

Everything a Man Can Dream Of

Uncle's Institution

CD-EP (2003) - Uncle's Institution / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Pop

Stiler:
Lo-fi / Indiepop

Spor:
Birds In My Backyard
Hey Paul
Good God Damn
2003 (So Far)
A Long Long Time
A Rock N Roll Night

Referanser:
Homescience
St. Thomas
Eels

Vis flere data

Se også:
Wonderful Feel - Uncle's Institution (2001)
Mike and Ike - Uncle's Institution (2002)
Brand New Fool - Uncle's Institution (2002)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Fuglekvitter

Ørstas mest sjarmerende sønn sjarmerer fortsatt.

Egil Olsens enmannsband er igjen tilbake etter at 22-åringen forlot Oslo-selskapet Honey Milk ved juletider i 2002. Før bruddet med sitt gamle plateselskap rakk Uncle's Institution å slippe debutplata Brand New Fool.

Nå er sunnmøringen ute med en EP på nystartede I Know What You Did Last Records, med en åpningslåt som er hentet fra plate nummer én. Birds In My Backyard er en fin åpning som dessverre slutter akkurat når den har blitt virkelig fin. Olsen synger her ut til de i Norge som hele tiden syter på noe når vi i virkeligheten lever i verdens beste land. Men låten er kanskje like mye et lite geip til alle som kaster bort tid på asfalt og kaffe latte i storbyen når man kan få alt en mann kan drømme om på landet - til og med noe klisjéfylt, men likevel ganske originalt sunget i en slik sammenheng: fuglekvitter i bakgården.

Sammen med åpninga er det låta som deler tittel med en av de største hitene til en annen norsk pop-outsider som er denne 6 spors lange EPens høydepunkt. Jeg tenker selvfølgelig på St. Thomas' A Long Long Time. Uncle's Institutions måte å fortelle om en lang, lang tid på, er i likhet med storparten av låtene, rolig balansert og høstvennlig. Et klart unntak er Good God Damn med live-favorittpotensiale, men som også mangler melodiøs kraft til å komme opp på nivå med tidligere hiter som Wonderful Feel og Mike and Ike.

Det som igjen fremkaller de største smilene er den utrolig gode hjemmekoselige stemningen han klarer å frembringe stort sett ved hjelp av seg selv. Det at han kan bli litt stillestående og uinteressant etter en stund - han kunne for eksempel krydret med enda mer jentevokal som han gjør så fint på slutten av A Long Long Time - gjør at det ikke blir smil i 17:52.

Egil Olsen er en dyktig og fremfor alt meget talentfull låtskriver som absolutt har den rette innstillingen til å bli en kvitrende og godt likt musiker i visse kretser. De han føler seg mest hjemme i. Og denne samlingen med et halvt dusin låter er nok et bevis på at Uncle's Institution har mye å fare med.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Karl Seglem - Femstein

(NOR-CD)

To horn i pannen, ei fele som spiller som Fanden, sjamanrytmer og et snev elektronikk - Femstein er Karl Seglems muligens beste plate!

Flere:

The Thing - Garage
The Lionheart Brothers - Matters Of Love And Nature