cover

The Heavy EP

Relaxed Muscle

CD-EP (2003) - Rough Trade / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7)


Stranded!

Jarvis Cocker skrur opp elektro-transformatoren og gjør seg stor og stygg!

Jarvis Cocker har de senere årene jobbet sammen med bl.a. Marianne Faithfull, Barry Adamson og Black Box Recorder. Pulp har vært gjennom turbulente tider, men Relaxed Muscle er likevel ikke noe annet en nok en form for tidsfordriv fra Cocker, denne gangen med Richard Hawley og Jason Buckle som medsammensvorne.

The Heavy EP er basert på en 7'' vinylsingel fra 2002 som utkom i 500 eksemplarer, her tydeligvis supplert av et ekstra spor. Relaxed Muscle er et prosjekt som dreier seg om elektropunk. Startkablene kobles til en livløs metallkloning av Gary Numan og spetaklet dras motvillig i gang, skrapmetallet begynner å støye for egen maskin kun på grunn av de store energimengdene som blir tilført. Dette er sjarmløs elektro i form av halvbanale tunge synthriff og klumpete software som gikk ut på dato for 20 år siden. Jarvis hveser og skriker "I've seen the future and it is not bright", men til liten nytte. Denne EPen er ikke en gang stand til å skremme tanta til Beate.

Relaxed Muscle har her begått en skivebom hvis bruksområde begrenser seg til å plage ut folk av en dekadent homsedisko ved stengetid. For ordens skyld: Nei! Jeg hater ikke denne genren - Add N to (X) lagde etter min mening fjorårets beste plate!