cover

PELbO

PELbO

CD (2010) - Rhinoprod / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Jazz / Rock

Stiler:
Elektronika / Jazzrock / Fusion / Elektrisk jazz

Spor:
Come See My Show
Hey People!
Is This Your Life?
Go to the End
The Noise
Secrets
The Star
Space Monkey
Zoom In
H5
Master Narcissist

Referanser:
Jaga Jazzist
Yeah Yeah Yeahs
Lucy Swann
Shining

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Tuba til folket!

Spennende debut fra trønderske flinkiser, som smelter rock og jazz sammen til sitt eget uttrykk.

Pelbo er et band som har sitt utspring i jazzlinjen ved NTNU. Selv om jazzen danner grunnlag for lydbildet, finner vi også klare linker til rocken. Så dette er jazz for deg som er glad i rock og åpen for å prøve noe nytt. De er et norsk band som tør å gå egne veier og er kompromissløse i uttrykket sitt. At noen tør å gjøre dette står det respekt av og når det er såpass godt gjennomført sitter smilet løst hos undertegnede.

Groovet som går gjennom plata kan vi takke trommeslager Trond Bersu for. Det er imponerende hva han får til, og han gjør sitt til at denne utgivelsen får den energien den trenger. Uten særlig rytmeinstrumenter bortsett fra trommesettet gjør allikevel Bersu sitt til at energinivået opprettholdes.

Pelbo gir oss tuba med fuzzpedal som fanger deg fra første stund, også deg som trodde du ikke likte messinginstrumenter. Det skaper en dyster og djevelsk stemning som følger deg gjennom hele plata. Legger man til det elektroniske perspektivet som leveres, får vi sjelden kjedelige øyeblikk her.

Vokalmessig er bandet i absolutt ypperste klasse. Det er fantastisk nydelig å høre på Ine Kristine Hoems vokalharmonier. Blir du sittende å lytte til hennes stemme, forhekser hun deg og tar deg med inn i Pelbos univers. Som Nøkken lokker hun deg inn i musikken og målbinder deg fra første strofe. En av de sterkeste vokalprestasjonene jeg har hørt på mange år. Blandingen av fengende jazz og folketoner passer utmerket til musikken som her presenteres.

Helt nydelige The Star er verdt å trekke fram, som høydepunktet på plata. De marsjerende trommene som kommer inn blandet med tubaen skaper en perfekt stemning. Videre er Hey People! og Space Monkey er herlig energiske. Førstnevnte er en umiddelbar favoritt og viser Pelbo fra sin ypperste klasse. En av de bedre låtene jeg har hørt i hele år. Sistesporet Master Narcissist er deilig dyster med en oppbygging som gjør at man er fengslet inn i Pelbos univers. En perfekt avslutning på plata.

Det som kan trekke ned er at dette noen ganger blir en smule for ensformig. Jeg skulle gjerne hatt med en gitar eller to for en ytterligere forsterking av lydbildet, men veien Pelbo har valgt er både modig og kompromissløs - og de skal ha for at de våger. Jeg er nok også en smule snever og prøver å finne noe jeg kan ta de på. Men når de til tider treffer slik de gjør også, må man applaudere Pelbo for å kjøre i sin egen retning.

Blandingen av rocka riff og jazz har smeltet sammen til en skive du bør sperre opp ørene for. Noen ganger kan det kanskje bli litt for lite variasjon mellom sangene, men Pelbo skal ha for at de forsøker å fornye norsk musikk. Vel blåst!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Lionheart Brothers - Matters Of Love And Nature

(Racing Junior)

Steget fra de perfekte poplåtene til de perfekte antipoplåtene er kortere enn man skulle tro.

Flere:

The Knife - Tomorrow, In a Year
The Elected - Sun Sun Sun