cover

This Man EP

Skanksters

CD-EP (2004) - Checkpoint Charlie / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
World

Stiler:
Ska

Spor:
This Man
Shake the Tree
Stains
He Said

Referanser:
The Specials
Madness
Bad Manners
The Selecter

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Etter The Gangsters følger naturlig nok The Skanksters.

Du må da huske den plata her, den kom ut omtrent samtidig med London Calling!

En helt naturlig ting å starte opp i Stavanger 1992 var ska-bandet Skanksters. En gjeng med sosiale sideskudd fant ut at de skulle gå et steg videre fra å samle henholdsvis den komplette 2 Tone diskografien, snurrepiperier fra Jamaica og gamle mod-relikvier som hvite jakker, scootere og soul-singler. Å starte et ska-band i Norge krevde nok en del viljestyrke og utrolig nok ble det også et album etterhvert - CDen Shaven, Not Stirred kom ut i 2000.

En del år har gått siden da, men til slutt var det såpass mye i sparebøssa at de kunne stikke en lynkjapp tur i Dreamlab Studios og spille inn fire nye spor. Her er et kvarter ny norsk ska som like gjerne kunne vært et kvart århundre gammel!

Dette er slett ikke the aller værste jeg har hørt, selv om det ligner mistenkelig... Tankene går selvfølgelig tilbake til 1980 og en gyllen tid da øra var fulle av The Specials, Madness, Bad Manners, The Selecter, The Beat og i litt mindre grad The Clash og The Jam. Joda, denne plata kan du lure folk med - sett den på og si: "Du må da huske den plata her, den kom ut omtrent samtidig med London Calling! Hva? Har du ikke hørt den? Hallo! Er du helt fjern, eller?!".

På This Man er det massive blåsere, småpunka energi og snotty sang, kort sagt er dette dyktig gjennomført ska utført av en gjeng som har studert sine musikalske forbilder nøye. Jeg ble mest lykkelig av Shake the Tree, men alle de fire sporene (faktisk skrevet over en tiårsperiode) holder definitivt mål. Så spørs det bare hva folk vil gjøre når de skal leke at det er 1980 igjen - kjøpe 25-års jubileumsutgaver eller den nye plata til Skanksters.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


J. Mascis - Several Shades Of Why

(Sub Pop)

Alene, unplugged og fortsatt like forbanna bra fra legendarisk indieveteran.

Flere:

Giant Sand - proVISIONS
Mathias Stubø - 1979