cover

OK Boys

Existensminimum

CD (2009) - Novoton / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Synth / Elektropop / Indiepop

Spor:
Mirrors
Fuglesang
Signs of Human lie
Night Out
1993
Satan
I Won't Go
Instrumental Track
Sounds of Music
Messin Up

Referanser:
New Order
The Knife
Electronic

Vis flere data

Se også:
Last Night My Head Tried to Explode and I Wrote Everything Down - Existensminimum (2006)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Elektronisk mørkekjeller

Existensminimum innfrir bare nesten med sitt andre album.

Svenske Existensminimum er et enmannsband bestående av Magnus Henriksson, som har tatt med seg venner og bekjente når han nå er klar med sitt andre album. Tre år etter debuten, som kom i 2006, fikk gode anmeldelser og høstet anerkjennelse både i Sverige og Norge - men dessverre uten den helt store oppmerksomheten.

I tillegg til sitt eget band har Henriksson spilt trommer i langt mer kjente Moneybrother. Trommeslagere som blir sine egne herrer har gjennom historien presentert og prestert materiale av svært varierende kvalitet, så når bekjentskapet med Existensminimum er helt nytt er det med blanke ark jeg setter meg ned for å lytte på OK Boys.

Når Henriksson sitter alene og skal lage sin egen musikk er det langt unna Moneybrothers soulbaserte rock. I Existensminimums univers dreier det seg om elektronikk, enkelt kledd med hans halvvakre og skjøre stemme. Åpningen Mirrors er minimalistisk og stemningsfull med skjønn vokal, ikke helt ulik en Bernard Sumner som endelig har vært hos en sangpedagog. Men det viktigste av alt er vel at Henriksson (og Sumner) har en stor sjarme med sine vokale prestasjoner. Fuglesang bør også nevnes, den er tidligere gitt ut på singel og er muligens kuttet som har størst hitpotensial. Låta fortjener å bli en hit på dansegulvet, og har allerede fått en del spilletid på svensk P3.

Rommet til Existensminium fylles med en atmosfære med elektronisk popmelankoli med en snert av krautpop. Låtene på OK Boys holder forsåvidt god kvalitet, men mangler allikevel litt for å klatre helt til topps. Spesielt er det den totale stramme innpakningen og ikke minst produksjonen som fører til at jeg føler meg låst inne i Existensminimums kjeller. Hva med å komme ut av mørket, bevege seg litt mer rundt i huset, til og med driste seg en tur utenfor? Da tror jeg hele opplevelsen hadde fått større spennvidde. Et godt eksempel er Sounds of Music som skiller seg noe ut. Det er en fengende låt med trommene som drivkraft og det minst elektroniske av alle sporene. Paradoksalt nok også platas beste.

Men selv med visse mangler så kan denne skiva gjerne snurre rundt flere ganger, og liker du mørk, elektronisk krautpop så blir du neppe veldig skuffet over OK Boys.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus

(Naked Lemming)

Gjør deg klar for en unik opplevelse: Ti spor som kommer til å ta deg med til merkelige steder der få mennesker har vært på mange år!

Flere:

Jonas Kullhammar Quartet - Plays Loud For The People
Fe-mail - Syklubb Fra Hælvete