cover

Reading Time

Jim Stärk

CD-single (2002)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Jim Dean

Meget lovende debutsingel fra Jim Stärk. Høstlig melankoli med 70-talls vibber.

Denne egenutgitte ettsporsingelen markerer startskuddet for nok et nytt norsk popband. Ikke før har Number Seven Deli sluppet sin debut-EP, så er deler fra denne overskuddsgjengen klar med et nytt prosjekt. Navnet Jim Stärk er en lettere omskriving fra James Deans klassiske rolle i Rebel Without a Cause (Rotløs Ungdom).

Nå virker riktignok ikke denne kvartetten å være riktig så bryl eller cool som Dean, og Reading Time plasserer bandet i et mer avslappet og forsiktig leie enn den klassiske tragedien, der man kan følge den musikalske tråden fra Nick Drake til Pernice Brothers. Det betyr smuk vokal i en melankolsk og slentrende akustisk fremføring, med en smak av regn og høst. Merk særlig Asbjørn Ribes orgeltoner som kommer rullende inn med en liten solo etterhvert, og som skaper en litt sløy 70-talls følelse. Selv om bare en låt er et noe spinkelt grunnlag å kommentere et band etter, er Reading Time sterk nok til å skape visse forventninger til hva disse kan finne på å skape etterhvert, selv om (eller på grunn av) at Reading Time egentlig er som en litt raskere versjon av Willie Nelsons flotte Valentine.

Jim Stärk tilhører forøvrig kretsen rundt det oppegående utestedet Gloria Flames på Grønland i Oslo, som på kort tid har blitt en av hovedstadens bedre hang-outs. Benytt sjansen for å høre Jim Stärk der for å korte ned ventetiden til et lengre møte med bandet høsten 2002. Det er bare å glede seg.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ben Weaver - Paper Sky

(Glitterhouse)

Tretten usentimentale og skarpskodde skildringar frå eit Amerika der håpet ikkje har dei aller beste veksttilhøve.

Flere:

Gerd og Otto - Et Luftslott på Månen - Kapittel 1: 1934-1948
Flying Lotus - Cosmogramma