cover

Good to Go

Erik Moll

CD (2008) Bare Bra Musikk

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Singer/songwriter / Americana / Countryrock / Bluesrock / Western swing / Tex-Mex / Cajun / Zydeco

Spor:
All I Took
Where I Am Bound
Same Old Spot I'm In
Mystery to Me
Bad Blues
Do It All Over
Beautiful Mistake
Good to Go
Rollin' On
Wondergirl
Ready for Someone New
Waltzin' on the Stars
Wakin' Up in Waco

Referanser:
Tom Russell
John Prine
John Hiatt
Taj Mahal
Guy Clark

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Et varsomt paradigme

Her er låter med stor spennvidde, variasjon og musikalsk innsikt.

Erik Moll er en av de gode gamle i norsk rock, en 60 år gammel rocker. På tidlig 1970-tall var han med i norske Hole in the Wall sammen med blant andre Rune Walle. På omslagsbildet på plata ser han da også ut som en smilende Humphrey Bogart.

Han viser med denne plata at de gamle er eldst og har flest strenger å spille på. Good to Go byr på uanstrengt, avslappet og "cool" musikk - i dette tilfellet sveiper hr. Moll gjennom forskjellige stilarter: Country, roots, blues, swing, folk. Erik Moll er en såpass erfaren og allsidig artist at han kan gjøre noe slikt uten å snuble.

Plata er sterkt anbefalesverdig ettersom den transcenderer snevre genre-rammer. Moll er en inkluderende artist som på smakfullt vis greier å skape et velsmakende musikalsk måltid ut av masse forskjellige ingredienser. Spesielt godt gjør han seg på Mystery to Me; en skjønn og lyrisk låt med nerve. Her møter man Molls unike stemme - og hans vokalprestasjoner er utrolige, noe som er gjennomgående for hele plata. Eller Beautiful Mistake, en vakker perle av en ballade. Eller Rollin' On - nydelig, stemningsfull og nesten mystisk.

Good to Go er et stort album i beste singer/songwriter-tradisjon, med et tjuetalls forskjellige musikerne som alle gjør sitt på forskjellige spor. Her er låter med stor spennvidde, variasjon og musikalsk innsikt. Folk som leter etter innrøkt roots eller klaustrofobisk country vil neppe bli så fornøyde. Hvis du derimot er ute etter en musikal opplevelse med stor O er dette plata for deg. Den passer inn i de stille stunder såvel som i festlig lag. Good to Go er et åpent vindu mot en forhåpentligvis bredere horisont, innen en genre som desperat trenger det. La Erik Molls plate bli et varsomt paradigme.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo