cover

'74 Jailbreak

AC/DC

CD-EP (1984) - Epic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Boogierock / Bluesrock

Spor:
Jailbreak
You Ain't Got a Hold On Me
Show Business
Soul Stripper
Baby, Please Don't Go

Referanser:
Easybeats
The Rolling Stones
The Who

Vis flere data

Se også:
High Voltage - AC/DC (1976)
Dirty Deeds Done Dirt Cheap - AC/DC (1976)
Let There Be Rock - AC/DC (1977)
Powerage - AC/DC (1978)
If You Want Blood, You've Got It - AC/DC (1978)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Bonski!

Bandet minnes sin avdøde vokalist og hedrer hans minne ved å vise ham i god form.

Om AC/DC følte behov for å holde på oppmerksomheten til publikum mens de summa seg før neste album, vites ikke. I 1984 ga de i alle fall ut en femspors EP med materiale fra Bon Scott-tida. Den lukta litt på de amerikanske salgslistene (76. plass), men var vel egentlig best egnet for de beinharde fansa. Den var også ment som en slags tiårsmarkering for den klassiske besetninga.

Det som kan virke noe underlig er at ingen av låtene på '74 Jailbreak er hentet fra 1974. Låta Jailbreak var fra en australsk utgave av Dirty Deeds Done Dirt Cheap fra 1976. De fire neste er fra den australske High Voltage fra 1975 (den internasjonale er en samler basert på dette og et annet australsk album, kalt T.N.T.). Sistelåta, en tolkning av Baby, Please Don't Go, hadde vært en ganske stor hit i Australia i 1975.

EPen inneholder klassisk Bon Scott-brauting, kombinert med det mer bluesrock-inspirerte uttrykket som kjennetegner de tidlige innspillingene. Flere av låtene har en nerve bandet sleit med å finne tilbake til på en del av 80-tallsutgivelsene. Det låter både lekent og saftig av gitarene. Angus Young hadde ennå ikke hengt seg opp i noen heavy metal-formel.

Then she made me say things I didn't want to say
Then she made me play games I didn't want to play
She was a soul stripper, yeah
She took my heart
She was a soul stripper, ooh
And tore me apart
(Soul Stripper)

Jailbreak er en røff låt fylt av svette og manndom. You Ain't Got a Hold On Me har snert og uhøytidlighet. Show Business er nok den mest ordinære bluesrocklåta som har fått plass. Større kick får man av den seks og et halvt minutt lange Soul Stripper. Tøff og frittflytende rock'n'roll som glefser etter skrittet på deg. Bandet får også til en rå Baby, Please Don't Go. Likevel må jeg innrømme at jeg foretrekker Thems noe friskere og mer drivende versjon.

AC/DC burde kanskje satset på et helt album i stedet for en EP, men samtidig har de klart å plukke en del høydepunkter som fansen har glede av. Dette er dermed et godt bilde av bandets tidlige år. Når denne kom mellom Flick of the Switch og Fly On the Wall viste den også hvordan bandet hadde sklidd vekk fra sitt opprinnelige, skitne sound.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Balkan Beat Box - Nu Med

(Crammed Discs)

Balkan Beat Box tvinger frem sommerstemningen med sitt svært humørløftende mas.

Flere:

Firewater - The Man on the Burning Tightrope
Atomic - Boom Boom