cover

Close My Eyes

The Slackers

CD (2003) - Hellcat / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Ska / Dub / Rocksteady

Spor:
Shankbön
Old Dog
Axes
Bin Waitin
Real War
Lazy Woman
Mommy
Don't Wanna Go
Who Knows
Close My Eyes
I'll Stay Away
Decon Dub

Referanser:
The Skatalites
Jimmy Cliff
Desmond Dekker
King Tubby
The Toasters

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


I Close My Eyes and I Am Gone!

The Slackers får fart i selv den slækkeste ska-entusiast med et glitrende album!

The Slackers oppstod i New York på begynnelsen av 90-tallet, noen år før den nye "third ska revival"-bølgen. I motsetning til ska-punken til for eksempel Rancid og Goldfinger, søkte Slackers tilbake til den opprinnelige ska-musikken fra 60-tallet (Desmond Dekker, The Skatalites, tidlig Jimmy Cliff og en rekke andre). The Slackers utvidet tidlig besetningen med saksofon og trombone, og debut-albumet Better Late Than Never (1996) startet med en genre-sprengende versjon av hard-bop legende Nat Adderleys komposisjon Work Song.

Hornseksjonen har fortsatt mye å gjøre i det vi tar imot The Slackers' sjette studioalbum Close My Eyes, fortsatt frontet av Victor Ruggiero og Marc Lyn. Åpningssporet Shankbön er en forrykende instrumental som lar Glen Pine og David Hillyard få blåse rein horna sine før vi går skikkelig i gang. Lydbildet er fortettet, preget av de restriksjonene gammelt utstyr gir, og kan nesten høres ut som sonisk historieforfalskning på den måten Poets of Rhythm og The Daktaris bedriver innenfor old school funk. Vekselvirkningen mellom horn og rytmeseksjon får virkelig musikken til å knitre mens energien overføres. Old Dog sprer en smittende "hele natta"-følelse i armer og bein i en litt hjemsøkt nattklubb som koblet ut all kontakt med tidens gang for snart 40 år siden. Jeg bare venter på at en ungdommelig Jimmy Cliff skal komme fram og synge Wonderful World, Beautiful People med ekte følelse. På Axes drar Ruggiero fram en melodica-solo som den reneste Augustus Pablo. Bin Waitin er rocksteady som parerer Desmond Dekker på sitt beste. Fengende saker! Real War går ut på mer gyngende grunn med King Tubby-aktig dub, krigsprotestsanger har eksistert så lenge det har eksistert krig (altså siden apemenneskets dager) og det er fortsatt legitimt å komponere nye! Norge er også i krig, uten at det skaper særlig debatt, og enhver politisk protest mot krig er en deilig motvekt til all apatien som preger vår vestlige verden.

Resten av Close My Eyes opererer innenfor det musikalske universet jeg allerede har antydet med nye flyturer mellom langsomt duvende rocksteady (Lazy Woman), bluebeat ska (Mommy) og tung dub (Decon Dub).

Lukk øynene og tenk deg at du har gjenfunnet en lenge glemt musikalsk skatt. Vanligvis får jeg den følelsen når jeg finner sjeldent gode samlinger med ukjente artister fra en svunnen tid. The Slackers skaper den følelsen på direkten og leverer fengende, melodiske spor som vitner om stor entusiasme for (og kunnskaper om) ska-musikkens tidlige røtter. Liker du The Toasters bør du definitivt sjekke ut denne!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wilco - A Ghost is Born

(Nonesuch)

Rock gjort på Wilcovis er ikkje heilt som an rock. Eller: Endå ei frilyndt plate frå bandet som aldri spør om kva som er lov.

Flere:

Diverse artister - I Love Techno: 10 Years - The Classics
The Low Frequency in Stereo - Futuro