cover

Private Radio

Billy Bob Thornton

CD (2001) - Lost Highway / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock / Country

Stiler:
Country & western / Folk / Bluegrass

Spor:
Dark and Mad
Forever
Angelina
Starlight Lounge
Walk of Shame
Smoking In Bed
Your Blue Shadow
That Mountain
He Was a Friend of Mine
Private Radio
Beauty at the Back Door
Lost Highway

Referanser:
The Byrds
Hank Williams
The Jayhawks

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Bli ved ditt lerett!

Vi lar det bli med dette albumet, Billy Bob, og krever mer film, film, film!

Skepsisen er stor når denne platen settes i spilleren, jeg må innrømme det. Billy Bob Thornton er en stor skuespiller og jeg blir redd når jeg vet at han skal slippe sine private følelser inn i stuen min. Tenk om han ikke er er den jeg trodde? Mange før ham har gått rett i baret ved å hoppe mellom kunstneriske uttrykk og ikke holde seg til det man er best på. Men det er jo så absolutt lov å uttrykke seg i alle retninger, og vi gir ham selvfølgelig en sjanse!

Førsteinntrykket via første låt, Dark And Mad, gjør at det flimrer en del gamle westernfilmer over netthinnen, noe jeg absolutt kan like. Dessverre glemmer han å følge opp denne stemningen. Videre følger nemlig en rekke "glætte" country/bluegrass-låter som ikke akkurat gjør sterke inntrykk. Joda, her er det en dyp, sterk stemme som absolutt holder og helt ok låter i en proff produksjon. Det hjelper lite når kjedsommeligheten kommer snikende. Det er ofte en felle å dedikere låter til sine koner eller nære slektninger, i dette tilfellet får vi en låt titulert etter hans kone Angelina Jolie. Det er noe med det som ofte skaper et høyt klisjenivå, særlig når de begge er såpass profilerte som det de er. Det finnes også helt greie tolkninger på Private Radio, men svært få sitter igjen i hukommelsen.

Et høydepunkt må være den fjerde låta, Starlight Lounge, som han synger i duett med Holly Lamar. Dette er en nydelig liten kjærlighetsvise som så absolutt trigger min hang til country-melankoli. Dessverre kan ikke et helt album henge seg på en låt, og det er synd at det ikke finnes flere på samme nivå som denne på Billy Bob Thorntons debutalbum.

Private Radio kan sikkert egne seg på lavt lydnivå i en amerikansk countrybar en sen tirsdag kveld, eller på en og annen jukebox rundt forbi, men med unntak av Starlight Lounge har den for lite nerve og særpreg over seg. Billy Bob Thornton er en av mine favorittskuespillere, han har satt meg helt ut i flere av sine filmer, og jeg håper det i fremtiden vil komme mange, mange flere. Foreløpig håper jeg også at han holder seg til lerettet.

comments powered by Disqus

 Eliza
2002-07-17vi trenger hjelp fra musikkfolk

Vi er et nytt norsk jente band fra Oslo... Tok navnet Pure Heat, og heter selv Eliza (19) og Melanie (17). Selv har vi vært hos et studio der vi har spilt inn vår sang SHE WISH. Man måtte egentlig ha kontrakt fra andre recording companies hvis man skulle synge noe inn hos dem, men siden de likte sangen vår, kunne vi få lov. Vi har promotert oss hos noen plateselskaper, og har fått 6 tilbakemeldinger om at de vil høre sangen vår - men det er ikke i Norge men USA, Spania, England.... Vi skal selv snart tilbake til Nyando Productions og synge inn to andre sanger....

Selv skriver vi vår egne tekster og lager melodier, og søker etter et samarbeid hos et plateselskap. Om noen av dere er intrs. kan dere sende oss en mail på: evana_ingebrigtsen@hotmail.com.

vi har selv fått hjelp fra spin-up og m2m...

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

The Secondhand Emporium søke...
14.11.17 - 12:09

Veldig fint innlegg, takk 192.168.0.1...
08.11.17 - 10:05

Jeg er enig med...
08.11.17 - 10:04

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo