cover

Sleep Fast

Coydog

CD (2002)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Akustisk / Americana / Bluesrock

Spor:
Mama Cass
Into the Flames
November Song
Please Come Over
Plastic Wig
Silky Pillow
So Fucked Up
Out Of The Blue
Dizzy
Guessing Game

Referanser:
Roy Harper
Fred Neil
Leonard Cohen
Jonas Fjeld

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


To triste gitarer

To menn og to gitarer er lagoppstillinga til Coydog. De satser stort sett på pasningsspill i på egen banehalvdel.

Coydog er en duo bestående av to gitarister. Ben Basgård og Per Ivar Martinsen (for noen mer kjent som lyriker og oversetter), som tar seg av hoveddelen av vokalen. Plata er spilt inn hos Jonas Fjeld, og resultatet befinner seg et kort stykke unna hans ballader. Sleep Fast er ei skive det går an å sovne til, selv om man sikkert nyter den i større grad våken.

Dette er stemningsskapende rødvinsmusikk, fine låter pakket inn i akustiske gitarer og forsiktig framføring. På sitt beste er det forførende og varmt, men det kan i lengden bli noe kjedelig. Dette skyldes blant annet at man innimellom kan savne en bærende nerve. Stemningen er ganske mørk og referansene ganske amerikanske.

En låt som skiller seg ut er bluesrockeren Come On Over, som har delta og sump i seg så slammet spruter. Dizzy har også et noe høyere tempo, men er en svært kort sak. Nærmest som et mellomspill før avslutningen Guessing Game. En del av de rolige låtene blir noe anonyme og forsvinner ut av hukommelsen idet de er ferdige. Et litt mer pågående uttrykk kunne kanskje ha gjort det lettere å feste seg ved materialet, uten at jeg skal påstå at det hadde blitt noe bedre.

Coydog har klart å skape noe eget, samtidig som det helt tydelig fører seg selv inn i en amerikansk-lydende tradisjon. De kan virke både mystiske og jordnære. Likevel sliter de med å holde spenningen oppe gjennom hele Sleep Fast. Litt større variasjon hadde kanskje kunne endret noe på det. Likevel har de klart å lage en liten hyggeplate med Sleep Fast som særlig rootsfantaster bør sjekke ut.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - If I Make It Through Christmas

(Perfect Pop / Two Zero / Thatsperfectwonderball)

Indie-Norge deler ut musikalske gaver. Neste år ønsker vi oss Julekveldsvisa.

Flere:

Atomic - Feet Music
Father John Misty - I Love You, Honeybear